Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dobeles ''Tenax'' - eksāmeni Grieķijā Eiropas kausa trešajā kārtā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Piektdien un svētdien Latvijas čempioni ZRHK Dobeles ''Tenax'' handbolisti Grieķijā aizvadīs abas EHF Eiropas kausa izcīņas 3. kārtas spēles ar PAOK komandu. Dobelnieki jau aizvadījuši treniņus PAOK hallē Salonikos un piektdien plkst. 16:00 dosies laukumā (svētdien spēles sākums arī plkst. 16). Līdz šim tālāk par 3. kārtu Eiropas kausos nav izdevies tikt un vai tagad izdosies to paveikt?

Apstiprinoši vai noliedzoši atbildēt nav iespējams. Neuzvarami Grieķijas vicečempioni nav, taču diezin vai ''Tenax'' šajā duelī ir favorīts - kaut vai tāpēc, ka abas spēles notiks Salonikos.

"Esmu redzējis četras PAOK komandas spēles un no tām var secināts, ka tā ir labi nokomplektēta komanda. Visās trijās pozīcijās laba ir ārējā līnija, komanda labi prot izmantot ātros pretuzbrukumus un aktīvi spēlēt aizsardzībā. PAOK rindās ir divi meistarīgi serbu spēlētāji. Var redzēt, ka komanda ir labi trenēta, tā ka tā nav nekāda amatieru komanda" pirmās spēles dienas rītā teica ''Tenax'' galvenais treneris Sandris Veršakovs. "Mums ierindā ir visi spēlētāji, esam labākajā sastāvā un centīsimies uzvarēt."

Dobeles ''Tenax'' EHF Eiropas kausa izcīņas 2. kārtā pirmajā spēlē viesos ar 22:27 zaudēja Mogiļevas "Masheka" komandai, bet atbildes spēlē savā laukumā revanšējās ar 34:25 un uzvarēja divu spēļu summā. Nesen Baltijas handbola līgas spēlē tika piedzīvots zaudējums Ogrē (29:30), kas, cerams, tikai palīdzēs vēl labāk sagatavoties un noskaņoties spēlēm Salonikos.

PAOK komanda ir trīskārtēja Grieķijas čempione (trešo reizi tituls iegūts 2015. gadā), bet aizvadītajā sezonā Saloniku klubs bija otrais gan Grieķijas čempionātā, gan kausa izcīņā un abos turnīros piekāpās tikai Atēnu AEK handbolistiem. Grieķijas čempionāts notiek divos posmos un pašreiz PAOK savā grupā ir līderis ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs. Divas labākās komandas no abām grupām (7 komandas katrā) otrajā posmā spēkosies par titulu un medaļām.

Līdz šim PAOK lielākie panākumi Eiropas kausu izcīņā, kur PAOK piedalās devīto reizi, ir iekļūšana astotdaļfinālā EHF "Challenge Cup" (tagadējais Eiropas kauss) izcīņā 2009. un 2013. gada sezonās, kā arī piedalīšanās EHF Čempionu līgas grupu turnīrā 2010. gada sezonā (vienā no spēlēm savā laukumā izdevās pieveikt pašreizējo Ungārijas čempionu Segedas "MOL-Pick" - 27:26). Iepriekšējo reizi Eiropas kausu izcīņā PAOK piedalījās 2018. gada sezonā, kad "Challenge Cup" turnīrā 3. kārtā zaudēja Turcijas klubam "Goztepe SK" (26:35 viesos un 29:28 mājās).

Pēdējā Grieķijas izlases sabraukumā no PAOK komandas bija tikai 19 gadus vecais labās malas spēlētājs Nikolaoss Corciniss, taču vairāki spēlētāji izlases rindās ir spēlējuši iepriekš. Komandas rindās ir gan pieredzējuši , gan jauni spēlētāji, bet ar lielāko pieredzi ir 42 gadus vecais vārtsargs Viktors Gigovs no Ziemeļmaķedonijas. Pirmais vārtsargs gan ir Toronto dzimušais un arī pieredzējušais 38 gadus vecais grieķis Georgioss Barmpass. Pieredzējis - 33 gadi - ir serbu līnijas spēlētājs Bogdans Meduričs (savulaik piecas sezonas aizvadīja Šabacas "Metaloplastika" rindās, bet 2020. gada sezonu pabeidza Novisadas "Vojvodina" sastāvā). Meduriča tautietim saspēles vadītājam Lukam Stojanovičam ir tikai 23 gadi, bet viņš jau ir viens no komandas līderiem un, iespējams, uz ilgu laiku Grieķijas līgā neaizkavēsies (pirms tam spēlējis Skopjes "Metalurg" un Plzeņas komandā Čehijā).