Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dobeles "Tenax" Eiropas kausā tiksies ar vienu no Krievijas stiprākajām komandām

Agris Suveizda

Dobeles "Tenax" Eiropas kausā tiksies ar vienu no Krievijas stiprākajām komandām
Dobeles "Tenax". Foto: handball.lv

Šodien, 25. novembrī, Vīnē pēc Eiropas Handbola federācijas (EHF) Eiropas kausa 3. kārtas izlozes tika noskaidrota Dobeles “Tenax” pretinieku komanda šī turnīra turpinājumā, informē Latvijas Handbola federācija. Šogad EHF Eiropas kausā dobelnieki tiksies ar Krievijas handbola klubu “Neva SPb”.

“Neva SPb” ir komanda no Sanktpēterburgas, kura šobrīd atrodas otrajā vietā Krievijas handbola superlīgas turnīra tabulā ar kopumā aizvadītām 11 spēlēm, no kurām deviņās gūta uzvara, bet divos mačos piedzīvots neizšķirts. Šī komanda pēdējo reizi Krievijas handbola superlīgas čempionu titulu ir izcīnījusi 1993. gadā, tomēr pēdējā desmitgadē tā ir piecas reizes ieguvusi otro vietu, savukārt pēdējos trīs gadus stabili ieņēmusi šīs līgas trešo vietu.

Pagājušajā gadā EHF Eiropas kausā (kas tobrīd tika saukts par Izaicinājuma kausu) Sanktpēterburgas “Neva SPb” iekļuva labāko 16 komandu sarakstā. 2018./2019. gadā tai izdevās nokļūt līdz pusfināliem, taču tajos zaudēja Bukarestes “CSM” komandai. “Neva SPb” četras sezonas (no 2010. līdz 2013. gadam) ir aizvadījusi arī EHF Čempionu līgā.

Dobeles "Tenax" galvenais treneris Sandris Veršakovs par pretinieku komentē šādi: "Izlozē mums trāpījies spēcīgs pretinieks, bet tas nekas - gatavosimies, trenēsimies un dosimies cīņā." Turpinot Veršakovs atzīmē: "Šobrīd svarīgākais ir izplānot drošu braucienu mūsu sportistiem, jo pirmo spēli uzreiz aizvadīsim izbraukumā."

Pirmās spēles norisināsies jau 12. un 13. decembrī, kad dobelnieki dosies uz Krieviju. Atbildes spēles Dobelē sekos jau nedēļu vēlāk. Šī turnīra 3. kārtā kopumā piedalīsies 32 komandas un spēlēs 16 pāros, lai noskaidrotu labākās 16 komandas, kas turpinās turnīru. Šajā kārtā izlozei automātiski pievienojās arī pagājušā gada astoņas labākās komandas, kurām pēc iepriekšējā gada rezultātiem bija ceļa zīme uz turnīra 3. kārtu.

Jau iepriekš ziņojām, ka 28. septembrī oficiāli tika pieņemts lēmums par EHF Eiropas kausa 2. kārtas spēļu atcelšanu starp Dobeles “Tenax” un Somijas IFK “Helsinki”. Somijā noteikto ierobežojumu dēļ mačs nevarēja notikt. Spēļu atcelšana nozīmēja, ka Dobeles “Tenax” automātiski iekļuva 3. kārtā.

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/news/ehf-eiropa...