Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Norvēģi nosauc sastāvu, bet vēl nezina, vai 10. martā uzņems Latviju

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Kā jau to varēja paredzēt, tad Norvēģija 2022. gada Eiropas handbola čempionāta spēlē 10. martā ar Latviju būs pārstāvēta ar otro sastāvu jeb B komandu - praktiski ar to pašu komandu, kas jau divreiz spēlēja pret Baltkrieviju. Norvēģijas izlases pirmais sastāvs no 12. līdz 14. martam piedalīsies olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Melnkalnē. Tiesa, vēl nav zināms, vai 10. martā spēle starp Norvēģiju un Latviju varēs notikt...

Norvēģiem vajadzēja rīkot olimpisko kvalifikācijas turnīru, taču ar COVID-19 saistīto ierobežojumu dēļ norvēģi atteicās to rīkot un tagad Norvēģija, Koreja, Brazļija un Čīle sacentīsies par divām ceļazīmēm uz Tokiju neitrālā laukumā Melnkalnē (Podgoricā). Norvēģijas un Latvijas izlašu spēle Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā paredzēta 10. martā "Nedderud Arena" laukumā Bērumā, taču tā notiks tikai tad, ja to ļaus sarīkot ierobežojumi un Bērumas pašvaldība. Norvēģi jau piedāvāja pirmā riņķa spēli sarīkot Latvijā, bet otrā riņķa maču 28. aprīlī spēlēt pie viņiem, taču Latvijas puse tam vairs nevarēja piekrist - tas saistīts gan jau ar ieguldīto darbu, TV pārraidi u.tt. Tā pēkšņi nevar visu atcelt.

Norvēģijas B izlases treneris Geirs Erlandsens (viens no viņa palīgiem arī tagad būs Valerijs Putāns) nosauca 17 spēlētājus, kuri gatavosies paredzamajam 10. marta mačam ar Latvijas izlasi. Starp tiem ir 7 spēlētāji no spēcīgākajiem Dānijas virslīgas klubiem "Aalborg", "Skjern", "Kolding", "Arhus", "Mors-Thy" un "Bjerringbro-Silkeborg", Viens spēlētājs ir no Zviedrijas handbola līgas līderkomandas "Ystad", divi - no Vācijas 1. bundeslīgas klubiem GWD "Minden" un "Bergischer HC", bet pārējie ir no Norvēģijas virslīgas komandām (čempionvienību "Elverum" pārstāv trīs spēlētāji). Starptautiskajā arēnā pazīstamākais norvēģu spēlētājs šajā sastāvā ir Kristofers Rambo no Mindenas komandas (95 spēles izlasē). Sastāvā ir visi trīs rezultatīvākie spēlētāji ar 27:19 uzvarētajā mačā pret Baltkrievijas B izlasi (pirmajā spēlē viesos, kad baltkrieviem bija praktiski labākais sastāvs, norvēģi zaudēja ar 25:33) - Sebastians Bartolds (8 vārti), Aksels Horgens (7) un Tomass Boilesens (6).

13. martā Latvijas izlasei Valmierā paredzēta spēle ar Baltkrieviju. Baltkrievi sāks tai sāks gatavoties tikai ar pašmāju klubu spēlētājiem, bet leģionāri un čempionvienības Brestas HC "Meshkow" handbolisti pievienosies komandai 8. martā.