Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Startē Vācijas handbola bundeslīga. Ar trim mūsējiem

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Startē Vācijas handbola bundeslīga. Ar trim mūsējiem
Pagājušās sezonas pēdējos mēnešus Aivis Jurdžs bija spiests izlaist savainojuma dēļ, bet tagad viņš jau ir pilnībā gatavs sākt jauno bundeslīgas sezonu.

Piektdien ar spēli starp TV "Grosswallstadt" un MT "Melsungen" sākas Vācijas bundeslīgas čempionāts rokasbumbā vīriešiem. Jaunajā sezonā pasaules spēcīgākajā vīriešu handbola klubu līgā spēlēs divi Latvijas handbolisti un viens mūsu handbola audzēknis - Aivis Jurdžs, Evars Klešniks un Aleksandrs Pētersons.

Aivis Jurdžs un Evars Klešniks palikuši savās iepriekšējās komandās - attiecīgi TSV "Hannover-Burgdorf" un GWD "Minden", kas atgriezies bundeslīgā (pagājušajā sezonā pārliecinoši uzvarēja 2. bundeslīgā), savukārt viens no Islandes izlases līderiem Aleksandrs Pētersons no Berlīnes "Fuchse" pārcēlies uz "Rhein-Neckar Lowen", kas jaunajā sezonā būs viens no pretendentiem uz titulu.
Uz ko jaunajā sezonā var cerēt Jurdža un Klešnika pārstāvētās komandas?
TSV "Hannover-Burgdorf" jau ierasti spēkojās par vietas saglabāšanu bundeslīgā, taču jaunajā sezonā varētu notikt citādāk. Par medaļām "zaļie" diezin vai spēkosies, taču arī satraukti pāri plecam atpakaļ viņiem vairs lūkoties nevajadzētu. Sezonu mijā komanda ir krietni pastriprinājusies un 2012./2013. gada čempionātā tai vajadzētu stabili atrasties turnīra tabulas vidusdaļā. Starp tiem spēlētājiem, kas komandu pametuši, reāls zaudējums ir tikai olimpiskais vicečempions islandietis Osgeirs Ērns Hallgrimssons (uz "Paris HB") un viņa tautietis, 2010. gada Eiropas čempionāta "bronzas" ieguvējs Vignirs Svavarsons, toties ieguvumu ir krietni vairāk - viens no Ungārijas izlases pamatspēlētājiem, triju pasaules čempionātu, divu Eiropas čempionātu un divu olimpisko spēļu dalībnieks, ilggadējs bundeslīgas spēlētājs (guvis 449 vārtus) un šā gada Kausu ieguvēju kausa ieguvējs ar SG "Flensburg-Handewitt" Tamāšs Moksai (spēlēja arī Londonas olimpiskajās spēlēs, kurās ungāri palika ceturtie, un guva 17 vārtus), spāņu līnijas spēlētājs (16 spēles izlasē) Huans Andreu Kandau, 2011. gada pasaules čempionāta dalībnieks Norvēģijas izlasē, arī līnijas spēlētājs Joakims Hikkeruds, Igaunijas izlases līderis Maits Patrails (pirms tam trīs sezonas Šveicē "Kadetten Schaffhausen", bet iepriekšējā sezona TBV "Lemgo" un Katarā), kurš spēlē Jurdža pozīcijā, un vārtsargs Martins Cīmers (6 spēles Vācijas izlasē). Atgriezies komandā no 3. līgas kluba HF "Springe" saspēles vadītājs Janniss Fauteks (spēlēja pie "zaļajiem" 2007-2011).
Pirmā spēle jaunās sezonas čempionātā TSV "Hannover-Burgdorf" būs 25. augustā savā laukumā pret HBW "Balingen-Weilstetten".
GWD "Minden" atgriezās bundeslīgā un jauno čempionātu sāks viesos - 26. augustā Berlīnē pret EHF Čempionu līgas dalībnieci "Fuchse". Mindenas komandā vairs nespēlēs vārtsargs Konstantīns Maderts (devies uz Norvēģiju), zviedrs Karls Juhans Andersons turpinās karjeru Malmes komandā, bet līnijas spēlētāju Georgu Auersvaldu ir nomocījušas traumas un vēl nav zināms, kur viņš turpmāk spēlēs. Arī Mindenai pastiprinājums ir ļoti labs - bronzas medaļas ieguvējs 2007. gada pasaules čempionātā Dānijas izlases sastāvā kreisais insaids (201 cm) Anderss Ēhslers un jau Jurdža kluba sakarā minētais bronzas medaļas ieguvējs 2010. gada Eiropas čempionātā Islandes izlasē līnijas spēlētājs Vignirs Svavarsons. Palikuši komandā gan Londonas olimpisko spēļu vicečempions Zviedrijas izlases rindās Dalibors Doders (finālā nespēlēja traumas dēļ), gan Maķedonijas un Slovēnijas izlašu spēlētāji attiecīgi Aleksandrs Svitlica un Nenads Bilbija, gan zviedru vārtsargs (5 spēles izlasē) Anderss Persons.
Pagājušajā sezonā ar simtprocentīgu punktu guvumu par čempioni kļuva THW "Kiel" un arī tagad Ķīles komanda ir galvenā pretendente uz titulu. Tās rindās gan vairs nav viena no Zviedrijas izlases līderiem Kima Andersona (gribēja pārcelties uz Kopenhāgenas AG, taču Dānijas spēcīgākais klubs bankrotēja...), toties viņa vietā ir Eiropas vicečempions Serbijas izlases sastāvā Marko Vujins, klāt nākuši olimpiskais vicečempions un viens no rezultatīvākajiem Londonas olimpisko spēļu turnīra spēlētājiem islandietis Gudjons Valurs Sigurdsons un pagājušā gada pasaules vicečempions, kā arī šā gada Eiropas čempions Dānijas izlases rindās Rene Tofts Hansens (abi no Kopenhāgenas AG...). Lieli mērķi jaunajā sezonā ir "Rhein-Neckar Lowen", kas bez Aleksandra Pētersona pastiprinājies ar olimpisko vicečempionu zviedru Kimu Ekdalu du Ritcu un brāļiem Gedeonu un Isaiasu Gvardiolām no Spānijas izlases. Zaudētu čempiones titulu centīsies atgūt HSV "Hamburg", tradicionāli spēcīgas būt SG "Flensburg-Handewitt", "Fuchse", TBV "Lemgo", SC "Magdeburg"... Vācijas rokasbumbas bundeslīgā vāju komandu nav, taču par titulu un medaļām spēkosies 4-5 no tām.
Septembra pirmajās dienās startēs Vācijas 2. bundeslīga, drīz starts arī Austrijas HLA, Slovakijas un Nīderlandes virslīgās, jau šovakar startē Norvēģijas Postenligaen čempionāts (1. līga sāks nedēļu vēlāk), tad kārta SEHA līgai, Eiropas kausu izcīņai, Vācijas 3. līgai... Rokasbumbas sezona drīz ies vaļā pilnā sparā un mums būs, kam tajā sekot.

     [+] [-]

, 2012-08-23 21:08, pirms 12 gadiem
Šis ir Latvijas sportam gana nopietni. Rokasbumba mums ar savu ziemeļu izcelsmi un smagajiem kauliem vispār ir suited sporta veids.
Bet kautkā neredzu komentāru desmitus.. Ah jā, nav jau Pleskavas šosejas parstāvis Rudņev..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-25 16:01, pirms 12 gadiem
nepratis rakstīja: Kur tad spēlē tas ludzāniešu milzis? Krištopāns?
Man likās, ka pagarināja līgumu ar to pašu slovāku klubu - Tatran Prešov.