Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Uz Portugāli ar robiem izlasē

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Uz Portugāli ar robiem izlasē
Māra Veršakova jauno klubu uzzināsim tuvākajā laikā
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

2010. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pret Portugāles valstsvienību Latvijas izlasei nepalīdzēs vairāki pamatsastāva spēlētāji Māris Veršakovs un visticamāk arī Jānis Glušaks un Aleksandrs Babra.

Mārim Veršakovam šajās dienās, pametot bankrotējušos "Tusem Essen", pievienosies kādam Vācijas 2. bundeslīgas klubam, savukārt "ASK/AB.LV" handbolisti Babra un Glušaks nevarēs palīdzēt izlasei darba dēļ. Latvijas Handbola federācijas vadība nesēž rokas klēpī salikusi, bet mēģina meklēt risinājumu, lai abi "armijnieki" tomēr varētu palīdzēt valstsvienībai. Skarbās finansiālās situācijas dēļ, mūsu izlases un ASK pamatsastāva spēlētāji, nevar neierasties darbā četras dienas.

Pirmajā treniņā Latvijas izlase pulcējās piektdien, uzreiz pēc "ASK/AB.LV" handbolistu atgriešanās no EHF kausa izcīņas atbildes spēles Vācijā, savukārt jau pirmdien spēlētāji izlidos uz Portugāli. Pagaidām mūus komandas galvenā trenera Andra Gulbja treniņos piedalās tikai vietējie handbolisti, savukārt spēcīgākajā sastāvā komanda taktiskos zīmējumus atkārtos svētdienas vakarā. Iztrūks Austrijā spēlējošais Margots Valkovskis un Vācijas 2. bundeslīgas handbolists Armands Uščins (abiem brīvdienās paredzētas spēles savos klubos), kuri mūsējos pārtvers ceļā uz Portugāli, kur trešdien vakarā notiks spēle. Galējais sastāvs, kas dosies uz Portugāli, kļūs zināms vēlāk.

Portugāles valstsvienībai, kuras galvenais treneris Matss Olsons bija ieradies Rīgā vērot pirmo mūsu kvalifikācijas maču ar čehiem, tā būs pirmā spēle cīņā par iekļūšanu 2010. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Portugāļi ir aizvadījuši četras pārbaudes spēles, tiekoties ar Norvēģijas un Slovākijas handbolistiem. Septembra beigās mūsu nākošajiem pretiniekiem divreiz kapitulēja skandināvu komanda - 22:28 un 29:38, savukārt mēnesi vēlāk izvērtās līdzīgāka cīkstēšanās ar slovākiem – 28:28 un 29:29.