Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dāmas gatavojas spēlēm

Andrejs Siliņš

Šodien viesnīcā "Reval Hotel Latvija" Latvijas Handbola federācija (LHF) rīkoja Latvijas sieviešu izlases preses konferenci, kurā informēja par izlases gatavību pirms 2008. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīra kvalifikācijas spēles Latvijas izlase aizvadīs Čehijas pilsētā Pilzenē. Trešajā apakšgrupā kopā ar latvietēm ielozētas arī Itālijas, Turcijas, Bulgārijas un, protams, Čehijas valstsvienības. Lai iekļūtu kvalifikācijas turnīra "play off" kārtā, jāizcīna vismaz trešā vieta apakšgrupā. "Play off" labākās komandas dosies uz finālturnīru, kas nākamgad norisināsies Maķedonijā.

"Šis ir mūsu dāmu izlases otrais starts šāda veida sacensībās," klātesošos informēja LHF prezidents Anrijs Brencāns. "Šogad noskaņojums ir sasniegt augstākus mērķus nekā pirmajā reizē. Uzdevums ir nostartēt labāk nekā pērn, cīnīties par trešo vietu apakšgrupā, kas dotu iespēju turpināt cīņu par vietu finālturnīrā."

Izlases galvenā trenere Natālija Kudrjavceva pastāstīja par gatavošanās posmu šīm sacensībām: "Aizvadījām trīs pārbaudes spēles Somijā, kurās gan visās piedzīvojām zaudējumus. Sestdien aizvadīsim spēli Lietuvas pilsētā Paņevežā pret šīs pilsētas klubu. Tad arī redzēsim, ko varam, kādā līmenī varam spēlēt. Visas meitenes trenējas ar pilnu atdevi, tāpat aizvada individuālos treniņus. Meitenes vēlas sevi apliecināt šajā turnīrā. Lielākais zaudējums ir tas, ka spēlēt nevarēs Sandra Paegle."

"Visas komandas ir aptuveni vienāda līmeņa, tāpēc daudz būs atkarīgs no tā, kurš vairāk gribēs izcīnīt uzvaru. Mums jāatceras, ka drīkstam uzvarēt," ar smaidu sejā teica trenere." Izlasi veido lielākoties studentes un skolnieces. Problēmas sagādā tas, ka lielai daļai ir pamatdarbs, un darba devēji nav atlaiduši dažas meitenes uz sagatavošanās posmu."

Apņēmību parādīt sevi no labākās puses pauda arī izlases kapteine Ivita Asare: "Šoreiz ir liela apņēmība nospēlēt, cik vien labi varam. Nodrošināti labi treniņapstākļi, tāpēc vēl vairāk ir vēlme un gribēšana sasniegt rezultātus."

"Mūsu izlasei ir jauns sponsors – "Nordea" banka," pavēstīja prezidents Anrijs Brencāns. "Ceram izveidot ar viņiem veiksmīgu ilgtermiņa sadarbību. Izlase ir veidošanas procesā. Šis modelis ir līdzīgs kā tika veidots vīru izlasei pirms septiņiem astoņiem gadiem. Redzam, ka vīriešu izlase katru gadu startē arvien labāk, tāpēc ceram, ka tāpat notiks arī ar dāmām. Potenciāls ir, tikai jāturpina strādāt, un tad būs arī nākotne."

Latvijas izlases spēles kvalifikācijas turnīrā Čehijā, Pilzenē:
27. novembris Latvija – Itālija
30. novembris Latvija – Turcija
1. decembris Latvija – Čehija
2. decembris Latvija – Bulgārija

     [+] [-]

, 2007-11-22 17:21, pirms 17 gadiem
luugums autoram izlabot kljuudu.
"Aizvadījām trīs pārbaudes spēles Turcijā" <-- 3 speeles gatavoshanas posmaa bija Somijaa.

     [+] [-]

, 2007-11-22 17:52, pirms 17 gadiem
Patīk federāciju saīsinājumi
LHF - handbola, hokeja federācija...
LFF - florbola, futbola federācija...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-22 19:47, pirms 17 gadiem
tad jau Paņevežas komanda mūsējām ir jāsagrauj...