Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ingars Dude iejūtas Francijā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ingars Dude iejūtas Francijā
Latvijas izlases līnijas spēlētājs Ingars Dude ir pirmais mūsu handbolists Francijas klubos.
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Latvijas rokasbumbas izlases līnijas spēlētājs Ingars Dude aizvadījis pirmās pārbaudes spēles savā jaunajā komandā - Francijas pēc ranga 2. līgas klubā "Istres Quest Provence".

Istras komandas rindās ir divi šā gada pasaules junioru čempionāta bronzas medaļu ieguvēji, klāt bez Ingara Dudes nākuši vēl daži labi spēlētāji (tajā skaitā Slovēnijas izlases vārtsargs aizpagājušajā pasaules čempionātā) un jau pēc gada Istras komanda atkal cer spēlēt Francijas handbola virslīgā.
Pirmajā pārbaudes spēlē pirms jaunās sezonas savā laukumā ar 31:26 tika pieveikts klubs "Valence", bet Dude izcēlās ar 4 gūtiem vārtiem. Interesanti, ka pirmo mājas spēli čempionātā (21. septembrī) Istras komanda arī aizvadīs ar handbolistiem no "Valence"...
Divas pagaidām pēdējās pārbaudes spēles tika aizvadītas ar Francijas virslīgas klubiem - "Nimes" uzvarēts ar 29:28, bet "Saint-Raphael" komandai zaudēts ar 22:37 (puslaiks - 14:14). Dudem abās spēlēs pa vieniem vārtiem un vienam noraidījumam.

Francijas pēc ranga 2. līgas čempionāts sāksies 13. septembrī. Istras komandai pirmais mačs būs izbraukumā - Bordo.