Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vēsturisks fināls - Brazīlija pret Serbiju

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Vēsturisks fināls - Brazīlija pret Serbiju
Brazīlijas handbolistes pirms diviem gadiem pasaules čempionātā izcīnīja piekto vietu

2013. gada pasaules handbola čempionāta finālā sievietēm tikai otro reizi turnīra vēsturē spēlēs kāda ne Eiropas izlase. Par zeltu svētdien cīnīsies Brazīlijas handbolistes, tiekoties ar mājiniecēm Serbiju.

Līdz šim vienīgo reizi finālā no ne Eiropas komandām bija iekļuvusi Dienvidkorejas izlase, kura 1995. gadā finālā ar 25:20 pārspēja Ungāriju. Gan Brazīlija, gan Serbija finālā iekļuvušas pirmo reizi.

Pusfinālā Serbija 18 236 skatītāju klātbūtnē (jauns turnīra rekords) ar 24:18 (14:6) pārliecinoši pārspēja Poliju, bet Brazīlija ar 27:21 (14:10) pieveica Dāniju.

Brazīlija un Serbija spēlēja vienā apakšgrupā, kur savstarpējā mačā panākumu ar 25:23 (14:11) svinēja spēcīgākā Dienvidamerikas komanda. Organizatori cer, ka finālā vēlreiz tiks labots apmeklētības rekords un Brazīlijai laukuma saimnieces uzvarēt vēlreiz būs daudz grūtāk.