Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dobeles "Tenax" Eiropas kausa otrajā kārtā zaudē arī atbildes spēlē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Dobeles "Tenax" Eiropas kausa otrajā kārtā zaudē arī atbildes spēlē
Nils Kreicbergs (Nr. 17) cīņā pret Trebiņes "Leotar" handbolistu Radovanu Uļareviču. Foto: Dobeles Tenax

Eiropas kausa izcīņā handbolā Latvijas čempione Dobeles "Tenax" savā laukumā ar 26:29 piekāpās Bosnijas un Hercegovinas autonomās Serbu Republikas klubam Trebiņes "Leotar", divu spēļu summā zaudējot ar 48:53.

Dobelniekiem vien pašā cīņas ievadā izdevās uz brīdi iegūt divu vārtu pārsvaru un izlīdzināt rezultātu kopsummā. Turpinājumā lielāko daļu no spēles priekšgalā atradās viesi. Otrajā puslaikā "Tenax" gan četras reizes atguva līdzsvaru (20:20, 21:21, 22:22, 23:23), tomēr iniciatīva atgriezās "Leotar" rokās.

Latvijas spēcīgākā kluba rindās deviņus no 11 metieniem realizēja pieredzējušais Māris Veršakovs. Pa trim vārtiem guva, attiecīgi, trīs, četrus un sešus metienus veikušie Egils Politers, Oskars Arājs un Linards Usāns. Pa divām reizēm "Leotar" vārtos bumbu nogādāja Kārlis Krūmiņš, Ņikita Pančenko un Nils Kreicbergs.

"Leotar" komandā ar sešiem precīziem metieniem rezultatīvākais bija melnkalniešu handbolists Vladimirs Stankovičs.

25 gadus vecais līnijas spēlētājs Artūrs Meikšāns realizēja savu vienīgo metienu, Igaunijas spēcīgākajam klubam Pelvas "Serviti" ar 28:39 kapitulējot Reikjavīkas "Valur" un summā zaudējot ar 57:71.

Eiropas kausa otrās kārtas barjeru nepārvarēja arī Lietuvas vicečempione Klaipēdas "Dragūnas", kas šodien spēkojās neizšķirti (26:26) ar Beļģijas "Bocholt", summā piekāpjoties ar 53:58.

Lietuvas čempione Viļņas "Šviesa" dueļa otrajā cīņā gan uzvarēja (30:27) Austrijas "Bregenz", tomēr summā zaudēja ar 53:59.

Izmantotie avoti:
https://ehfec.eurohandball.com/men/...
https://ehfec.eurohandball.com/men/...

     [+] [-]

, 2023-10-21 19:41, pirms gada
Spēle bija aizraujoša, intriga līdz beigām, kaut kas bišku pietrūka.