Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vācijā uzvaras Krištopānam un Kukšam, Šveicē panākums Veršakovam un Butaniem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vācijā uzvaras Krištopānam un Kukšam, Šveicē panākums Veršakovam un Butaniem
Edgars Kukša nosargā vārtus “OHV Aurich” spēlē pret “TuS Spenge”. Foto: Gunter Schmidt.

Aizvadītajā nedēļā Latvijas handbolisti izcīnījuši uzvaras un nospēlējuši neizšķirti Šveicē, kā arī spēlējuši ar mainīgām sekmēm Vācijā, uzvaras izcīnot Dainim Krištopānam un Edgaram Kukšam, bet pārējiem piedzīvojot zaudējumus.

Vācijas augstākās līgas jeb Bundeslīgas klubs “MT Melsungen” ceturtdien ieguvis vēl divus punktus, ar 31:23 pārliecinoši uzvarot “1. VfL Potsdam” komandu. Dainim Krištopānam šajā spēlē viens precīzs metiens. Vēl iepriekš bijām informējuši, ka Melzungenes vienība ar 28:20 pārspēja “TBV Lemgo Lippe” klubu, tādējādi Bundeslīgas kopvērtējumā šobrīd ieņemot 2. vietu.

2. Bundeslīgā svētdien piedzīvots zaudējums abiem tajā spēlējošajiem latviešiem – Jānim Pāvelam Valkovskim un Raivim Gorbunovam. Valkovska pārstāvētā “HSC 2000 Coburg” ar minimālo vārtu starpību savā laukumā piekāpās “Bergischer HC” komandai (24:25), bet Gorbunova komanda “HSG Konstanz” ar 27:30 atzina “Eulen Ludwigshafen” pārākumu.

Zaudējums arī Vācijas 3. līgā spēlējošā Raula Erlenda Serafimoviča pārstāvētajai “Stralsunder HV”, kura sestdien izbraukumā ar 26:27 piekāpās “HSG Eider Harde”. Latvietis savas komandas rindās bija otrais rezultatīvākais ar pieciem vārtiem.

Pirmā neveiksme šosezon Vācijas 3. līgā trīs aizvadītajās spēlēs “Team HandbALL Lippe II” komandai, sestdien ar 27:30 atzīstot sakāvi pret “Sportfreunde Söhre von 1947”. Ralfs Geislers atzīmējās ar diviem vārtiem.

Savukārt šajā pašā līgā spēlējošā vārtsarga Edgara Kukšas komanda “OHV Aurich” svētdien savā laukumā ar 33:32 apspēlēja “TuS Spenge”, kuru iepriekšējā sezonā pārspēt neizdevās.

Aizvadītajā nedēļā divas uzvaras Šveices 3. līgā izcīnītas Mārim Veršakovam un viņa “TSV Fortitudo Gossau” komandai. Ceturtdien ar 33:23 pārliecinoši pieveikta “SG Seen Tigers / Pfadi” komanda, bet svētdien ar 24:23 uzvarēts izbraukumā pret “GC Amicitia Zürich”. Māris Veršakovs guva četrus un piecus vārtus, abās spēlēs metot sešas reizes.

Pēc trīs aizvadītām spēlēm “TSV Fortitudo Gossau” ar sešiem punktiem kopvērtējumā izvirzījusies līderos.

Savukārt Butanu brāļiem Šveices 3. līgā svētdien ar “KTV Visp” komandu nospēlēts neizšķirti pret “TV Pratteln NS 1” (31:31). Abi brāļi šajā spēlē bez vārtu guvumiem. Turpretī brāļu pārstāvētā U19 vecuma grupas komanda “SG VISP-Visperterminen” otrajā spēcīgākajā jaunatnes līgā Inter izcīnījuši divas uzvaras – ar 38:34 pār “Emmen” un ar 50:41 pār “SG Seetal” komandām.

Spēlē pret “Emmen” brāļi katrs izpildīja 11 metienus, Arzam Brunim metot precīzi 10, bet Haiko Gačam 7 reizes, bet pret “SG Seetal” vienību abi jaunieši vārtus guva ar 100% precizitāti, Arza četros, bet Haiko sešos metienos.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija