Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Slovākija nosauc sastāvu Rīgas Domes kausam

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Slovākija nosauc sastāvu Rīgas Domes kausam
Pazīstamākais spēlētājs Slovākijas izlasē Rīgas Domes kausa izcīņā būs pieredzējušais vārtsargs Rihards Štohls.

Slovākijas vīriešu rokasbumbas izlases galvenais treneris Zoltāns Heisters nosaucis komandas sastāvu Rīgas Domes kausa izcīņai, kas risināsies Rīgas Olimpiskajā sporta centrā no 26. līdz 28. decembrim. Slovāku rindās redzēsim gan jau zināmus spēlētājus, gan jaunas sejas.

Latvijas un Slovākijas izlases spēlēja vienā grupā 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīrā, tā ka vairāki viesu handbolisti mums jau būs labi zināmi. Slovākijas izlases rindās nebūs dažu līderu (Stranjovska, Kukučkas, Dudāša, Petro, Kopčo...), taču būs daži spēlētāji, kas atgriezās izlases rindās, kā arī pāris pavisam jauni spēlētāji.
Viens no zināmākajiem Slovākijas izlases spēlētājiem ir 38 gadus vecais vārtsargs Rihards Štohls no Zaporožjes "Motor" (pirms tam - "Čehovskije medvedi", Francijas, Slovēnijas un Ungārijas klubi). Viņa dublieris būs 2009. gada pasaules čempionāta finālturnīra dalībnieks Teodors Pauls no ungāru kluba "Grundfos Tatabanya". Atgriezies izlases rindās 2011. gada pasaules čempionāta un 2012. gada Eiropas čempionāta finālturnīru dalībnieks kreisais insaids Ladislavs Tarhai no Šveices kluba BSV "Muri", uzaicināts 23 gadus vecais saspēles vadītājs Peters Masica no Vācijas 3. līgas (Dienvidu zona) kluba TV "Germania 1890 Grosssachsen", kā arī tikai 18 gadus vecais saspēles vadītājs Lukāšs Urbans no Daiņa Krištopāna pārstāvētā kluba Prešovas "Tatran" (pavisam no šīs komandas ir četri spēlētāji - arī mums jau labi zināmie divmetrinieki Patriks Hruščāks un Olivers Rābeks) un 19 gadus vecais labās malas spēlētājs Branislavs Cigāņs no HK "Topolčany".

Bez Latvijas un Slovākijas izlasēm Rīgas Domes kausa izcīņā piedalīsies arī Lietuvas un Igaunijas izlases.