Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Čempiones un mājinieces turpina

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Čempiones un mājinieces turpina
Jeļena Eriča (pa labi) tikko kā guva uzvaras vārtus Serbijas izlases labā 1/8 fināla spēlē ar Koreju.

Pasaules un olimpiskās čempiones Norvēģijas handbolistes turpina ceļu uz savu kārtējo virsotni pasaules čempionātā Serbijā. Starp turnīra astoņām spēcīgākajām komandām paliek arī mājinieces, bet no citu kontinentu izlasēm - tikai Brazīlija.

Pirmdienas 1/8 fināla spēlēs intriga līdz pēdējām sekundēm bija tikai vienā, taču šī spēle kompensēja visas trīs pārējās, kurā Ungārija ar 28:21 pārspēja Spāniju, Brazīlija ar 29:23 - Nīderlandi, bet pašreizējā tiitula īpašniece Norvēģija ar 31:21 - Čehiju. Iespējams, ka Serbijas un Korejas izlašu tikšanās 12 000 (!) skatītāju klātbūtnē "Kombank Arena" laukumā Belgradā kļūs par visa turnīra dramatiskāko spēli...
Pirmajā puslaikā serbietes panāca 4 vārtu pārsvaru (10:6 un 13:9), taču gandrīz izlaida to - puslaiks beidzās 13:12 mājiniešu labā. Otrā puslaika sākumā serbietes atkal ieguva 4 vārtu pārsvaru (16:12), bet 41. minūtē viņas bija priekšā jau ar 20:14. Ja kādam arī likās, ka viss beidzies, tad tās noteikti nebija korejietes - Koreja ir tā izlase, kas vienmēr cīnās līdz galam neatkarīgi no tā, kāds ir rezultāts. 57.minūtē korejietes panāca neizšķirtu - 25:25 (no 21:25), serbietes vēl trīs reizes atguva vadību, bet 12 sekundes pirms beigām atkal neizšķirts - 27:27. Papildlaiks? Spēles pēdējā sekundē viena no Serbijas izlases pieredzējuškajām spēlētājām Jeļena Eriča guva savus pirmos vārtus mačā, kas izrādījās uzvaras vārti - 28:27 Serbijas labā!

Līdz ar to rīt 1/4 finālā tiksies: Brazīlija - Ungārija, Polija - Francija, Serbija - Norvēģija un Dānija - Vācija. Pusfinālos spēlēs pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā pāra uzvarētājas.