Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Klešniks: "Beidzot esmu atpūties"

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Klešniks: "Beidzot esmu atpūties"
Evars Klešniks
Foto: Michael Gohl

Īpaši neveiksmīgu sezonu Vācijas 1. bundeslīgā aizvadījis Latvijas izlases un „Tusem Essen” handbolists Evars Klešniks. Sarunā ar portāla WEZ redaktoru Tomasu Rihteru latvietis ieskatās pagātnē un nākotnē.

Mūsu handbolistam vajadzēja piedzīvot ne tikai otro kluba bankrotu pēdējos trīs gados, bet 2008. gada septembra treniņā viņš arī iedzīvojās smagā pleca savainojumā. Līdz ar to aizvadītajā sezonā Klešniks piedalījās tikai četrās spēlēs. Sarunā ar WEZ redaktoru Tomasu Rihteru viņš skatās pagātnē un nākotnē.

- Klešnika kungs, vispirms kā jūtaties?
- Labi! Katru dienu pavadu atveseļojoties un ceru, ka drīz būšu vesels uz sagatavošanos jaunajai sezonai.

- Sāpes vairs nemoka?
- Tā gluži nav, pie dažām kustībām vēl šo to jūtu. Tāpēc vēl arvien neesmu varējis pilnībā piedalīties komandas treniņos.
- Pēdējā mājas spēlē pret Ķīli tu oficiāli atvadījāties no faniem. Tātad jau ir skaidrs, ka pametīsi Tusemi...
- Es īstenībā nevēlētos par šo tēmu runāt. Mans aģents veic pārrunas, un tad jau redzēs, kā viss atrisināsies.

- Tātad ir iespēja, ka paliksi?
- Bez komentāriem!

- Gadījumā, ja vajadzēs pamest Tusemi - kuras būs skaistākās atmiņas, kuras ņemsi līdzi?
- Protams, uzvara EHF kausa izcīņā 2005. gadā, kā arī abas reizes, kad iekļuvām Vācijas 1. bundeslīgā, bija satraucoši momenti. Šeit esmu atradis daudz draugus, kuri nu pieder manai dzīvei. Arī mans dēls Erlens piedzima šeit, tāpēc Esene ir kļuvusi par mājām. Man būtu grūti braukt projām.

- Vai šī sezona tev ir pazaudēts gads?
- Kluba bankrots, protams, visu nomāca. Pie tam bankrots pienāca tik ātri. Tāpēc arī visi spēlētāji bija tik saskābuši. Vienīgais labums manā savainojumā bija tas, ka beidzot varēju beidzot atpūsties pusgadu. Pirms tam komandas un nacionālās izlases dēļ nospēlēju gadu praktiski bez pārtraukuma. Tagad bija laiks pirmoreiz aizbraukt divu nedēļu atpūtā atvaļinājumā ar ģimeni.

- Kādu redzat Esenes komandas nākotni?
- Būs vajadzīgs laiks, lai atgrieztos Vācijas 1. bundeslīgā. Mierīgi viss jāsāk no jauna. Esene tomēr ir pilsēta, kuras handbola komandai vajag būt pirmajā līgā.

Tulkoja: Miķelis Osis

Izmantotie resursi:
derwesten.de

  +1 [+] [-]

, 2009-06-16 12:28, pirms 15 gadiem
Ceru ka viss nākotnē piepildīsies kā ir iecerēts.

     [+] [-]

, 2009-06-16 19:58, pirms 15 gadiem
bus ok