Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Artūra Kuģa “Varberg” pārtrauc zaudējumu sēriju Zviedrijas augstākajā līgā

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Artūra Kuģa “Varberg” pārtrauc zaudējumu sēriju Zviedrijas augstākajā līgā
Artūrs Kuģis (Nr. 92). Foto: handball.lv

Zviedrijas augstākajā handbola līgā Latvijas nacionālās vīriešu handbola izlases vārtsarga Artūra Kuģa pārstāvētā komanda “Varberg” pārtrauc zaudējumu sēriju, viesos apspēlējot “IFK Ystad” ar rezultātu 30:27.

“Varberg” handbolisti līdz šim bija zaudējuši četras spēles pēc kārtas. Jau iepriekš Artūrs Kuģis skaidroja, ka tieši šajā mačā ir svarīgi punkti, kas ļautu komandai pakāpties pat uz desmito pozīciju, tomēr zaudētās spēles to padara par ļoti grūtu uzdevumu.

Šoreiz gan “Varberg” uzsmaidīja veiksme un beidzot viņiem izdevās pārtraukt zaudējumu sēriju. Zīmīgi, ka tieši “IFK Ystad” šobrīd Zviedrijas augstākās handbola līgas turnīra tabulā ieņem desmito vietu.

Lai gan mačs kopumā noslēdzās ar trīs vārtu starpību, jau pirmajā puslaikā “Varberg” demonstrēja lielisku spēli. Viņiem to izdevās noslēgt pat ar piecu vārtu starpību (17:12). Otrajā puslaikā pretinieku pretestības dēļ vairs neizdevās palielināt iegūto pārsvaru, taču arī uzvaru no rokām “Varberg” neizlaida un kopumā spēli noslēdza ar rezultātu 30:27.

Artūrs Kuģis šajā spēlē vārtos nedevās, savukārt otrs “Varberg” vārtsargs Karls Aronius rādīja labu sniegumu. Kopumā no 41 izdarīta metiena pa viņa vārtiem Karlam izdevās atvairīt 14 bumbas, kas nozīmē, ka viņš atvairīja 34,1% metienu.

Rezultatīvākie spēlētāji “Varberg” rindās bija Johans Szibanovs un Karls Tooms, kuri abi guva pa septiņiem vārtiem.

“Varberg” pēc aizvadītām 24 spēlēm ieņem 12. vietu Zviedrijas augstākās līgas turnīra tabulā ar kopumā izcīnītiem 15 punktiem, septiņas reizes gūstot uzvaru, vienu reizi spēlējot neizšķirti, kā arī piedzīvojot 16 zaudējumus. Šī uzvara turnīra tabulā ļāva “Varberg” pakāpties par vienu pozīciju augstāk, tomēr, lai nebūtu sezonas beigās jāaizvada pārspēles, viņiem ir nepieciešams iegūt vismaz desmito vietu.

Francija

Savukārt Francijas "Lidl Starleague" čempionātā trešo uzvaru pēdējās četrās cīņās guva Ingara Dudes "Limoges", kas svarīgā spēlē par nostiprināšanos Eirokausu zonā ar 33:31 izbraukumā pārspēja Tulūzas "Fenix". 34 gadus vecais Latvijas valstsvienības handbolists šovakar realizēja vienīgo izdarīto metienu pa vārtiem.

"Limoges" 15 mačos spējusi iekrāt 20 punktus, kas Francijas čempionātā pašreiz ļauj ieņemt ceturto pozīciju. Nākamajā spēlē Limožas vienība 19. februārī savā laukumā uzņems vienu no savām tiešajām konkurentēm "St. Raphael", kam pirmajā aplī tika zaudēts ar 30:35. Eirokausos iekļūs pirmo piecu vietu ieguvējas.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija (LHF)
https://www.lnh.fr/lidl-starligue/c...