Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvieši sezonu Norvēģijā un Francijā sāk ar zaudējumiem

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Latvieši sezonu Norvēģijā un Francijā sāk ar zaudējumiem
Uldis Lībergs
Foto: Silvio Ferrari

Latvijas handbola izlases līnijas spēlētāji Ingars Dude un Uldis Lībergs savu pārstāvēto valstu komandu čempionātus iesākuši ar zaudējumiem. Dudes "Istres Ouest Provense" Francijas PRO D2 līgā ar 23:24 (11:11) izbraukumā piekāpās "Bordeaux", bet Līberga "Drammen" Norvēģijas Postenligaen čempionātā viesos ar 26:34 (12:18) zaudēja "Bækkelaget".

Dude vārtus neguva, bet pašaizliedzīgi cīnījās aizsardzībā. Mača sestajā minūtē mūsu handbolists pārsita uzaci, taču pēc tam jau ar šuvēm uzacī atgriezās laukumā. Komandas treneris ir apmierināts ar aizsardzību, taču daudzo savainoto spēlētāju dēļ uzbrukums vēl pieklibo. Pirmos vārtus Francijā Dudem būs iespēja gūt jau 21. septembrī, ka "Istres Ouest Provense" uzņems "Valence" vienību.

Uldis Lībergs savā pirmajā Postenligaen čempionāta spēlē "Drammen" sastāvā izcēlās ar vieniem gūtajiem vārtiem. Nākamā spēle 18. septembrī savā laukumā pret "ØIF Arendal".

Neveiksmes piedzīvojuši arī Latvijas handbolistu klubi Vācijas 1. bundeslīgā. Aivja Jurdža un Ģirta Lilienfelda "ThSV Eisenach" savā laukumā ar 23:29 atzina čempionvienības "TKW Kiel" pārākumu, bet Evara Klešnika "HSG Wetzlar" neprata savā laukumā pieveikt "Bergischer HC" - 24:25.

Veclāras komandā šovakar debitēja izcilais spāņu vārtsargs Hosē Ombradoss, taču ar to bija par maz pat neizšķirtam un Klešnika klubs pēdējā minūtē ielaida vārtus, piedzīvojot jau ceturto zaudējumu piecos mačos. Klešniks vārtus neguva.

Lilienfelds Aizenahas komandas sastāvā joprojām nespēlēja, bet Aivis Jurdžs izcēlās četras reizes. Turnīra tabulā "ThSV Eisenach" 18 komandu konkurencē ierindojas pēdējā vietā, bet "HSG Wetzlar" - 14.

Otro uzvaru divos mačos Beļģijas 1a līgā izcīnīja Rolanda Ivanova "Sporting Nelo", kas ar 31:26 izbraukumā pieveica vienus no tiešajiem konkurentiem cīņā uz "play-off" - "KV Sasja". Ivanovs guva trīs vārtus. Turnīra tabulā "Sporting Nelo" ieņem pirmo vietu.

Vācijas 3. līgā ziemeļu zonā trešo zaudējumu tikpat mačos piedzīvoja vārtsarga Edgara Kukšas "VfL Fredenbeck" - 25:37 izbraukumā pret "SV Mecklenburg-Schwerin". Turnīra tabulā 16 komandu konkurencē "VfL Fredenbeck" ieņem pēdējo vietu.

Austrumu zonā septiņus vārtus guva Elvijs Borodovskis, bet "HSV Bad Blankenburg" savā laukumā ar 29:31 zaudēja "SC Magdeburg II". Līgas kopvērtējumā - 13. vieta.

Rietumu zonā otro uzvaru izcīnīja vārtsarga Mareka Skabeiķa "SG Schalksmühle-Halver", kas ar 26:24 pārspēja "VfL Gummersbach II", savukārt pirmo punktu sezonā izcīnīja Mārtiņa Līberga "HSG Varel-Friesland", cīnoties neizšķirti 24:24 ar "OHV Aurich". Līberga kontā vieni gūti vārti. Turnīra tabulā "SG Schalksmühle-Halver" ieņem sesto vietu, bet "HSG Varel-Friesland" - 16.

Dienvidu zonā bez zaudējumiem turpina spēlēt Margota Valkovska "HSC Bad Neustadt", kas ar 34:32 izbraukumā pārspēja "TGS Pforzheim". Turpretī jau trešo sakāvi cieta Raimonda Trifanova un Valda Gūtmaņa "VT Zweibrücken-Saarpfalz" - 24:27 pret "SG Köndringen-Teningen". Valkovskis un Trifanovs guva pa pieciem vārtiem, savukārt Gūtmanis vidusauss iekaisuma dēļ šo maču bija spiests izlaist. Jāatzīmē, ka Trifanovs jau trešo maču pēc kārtas darbojas nevis saspēles vadītāja pozīcijā, bet kā kreisās malas spēlētājs.

Turnīra tabulā "HSC Bad Neustadt" ieņem otro vietu, bet "VT Zweibrücken-Saarpfalz" - 14.

Nākamnedēļ sāksies Norvēģijas 1. divīzijas čempionāts, kurā "HK Herulf Moss" sastāvā spēlē Andrejs un Alekseji Kuzmini, bet "Sandefjord" - Jānis Pavlovičs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv