Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Sandis Uščins - latvietis Magdeburgā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Sandis Uščins - latvietis Magdeburgā
Latvijas U-18 izlases handbolisti Sandis Uščins (pa kreisi) kopā ar Eniju Gruzinski

Latvijas U-18 handbola izlasei pārbaudes turnīrā Ludzā pievienojās līnijas spēlētājs Sandis Uščins, kurš Vācijā mācās Magdeburgas sporta ģimnāzijā. Jau pirmajā spēlē 16 gadus vecais spēlētājs guva divus vārtus, palīdzot ar 24:22 pieveikt Igaunijas vienaudžus.

"Sajūtas labas," pēc mača atzina Sandis Ušcins. "Prieks par uzvaru. Komanda ļoti labi uzņēma, uzreiz sapratāmies. Cīnījāmies un uzvarējām."

"Ir daudz cilvēki, kas var izmest no āras," par Latvijas izlasi saka spēlētājs. "Igauņi labi nosedza līniju, kas ļāva vairāk gūt vārtus tieši ārējiem."

Jau šodien plkst. 18:00 Latvijas izlase otrajā pārbaudes spēlē Ludzā tiksies ar Somijas vienaudžiem, kas pirmajā mačā ar 41:25 pieveica "SK Latgols": "Būs grūtāk. Somi ir diezgan tehniski, ātras maliņas. Arī taktiski labi spēlē, ir arī labi ārējie metēji, kas var apspēlēt viens pret vienu." Arī šo spēli video tiešraidē demonstrēs Baltic Handball - Handbola apskati

Jau janvārī Uščins noteikti būs Latvijas U-18 izlases sastāvā, cīnoties Minskā ar Baltkrieviju un Itāliju par vienīgo ceļazīmi uz 2014. gada Eiropas čempionāta finālturnīru. "Iespējas iekļūt finālturnīrā mūsējiem ir," atzīst spēlētājs. "Itālija noteikti jāuzvar, bet pret baltkrieviem būs jācīnās - jānospēlē labi aizsardzībā un jāaizskrien ātrajos uzbrukumos. Pretinieki noteikti būs augumā lieli, tāpēc būs grūtāk iemest pozicionāli."

Sandis Uščins, bijušā Latvijas izlases handbolista Armanda Uščina dēls, jau otro gadu mācās Magdeburgas Sporta ģimnāzijā. "Nākamais solis man ir spēlēšana A vecuma grupā, pēc tam cīņa par iekļūšanu Magdeburgas otrajā komandā, kas spēlē Vācijas 3. līgā. Un tad jau jāmēģina iekļūt arī pirmajā komandā (Vācijas 1. bundeslīgā)."

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv