Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax Dobele" uzvar Viļņā, MSĢ zaudē Klaipēdā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Tenax Dobele" uzvar Viļņā, MSĢ zaudē Klaipēdā
Kārlis Krūmiņš (Tenax Dobele). Foto: "Tenax Dobele"

Šodien Baltijas Handbola līgas turnīrā iesaistījās čempione ZRHK "Tenax Dobele" un debitante "Murjāņu sporta ģimnāzija". Dobelnieki Viļņā ar 34:26 (19:12) uzvarēja "VHC Šviesa", bet jaunie murjāņieši Klaipēdā ar 35:45 (21:22) atzina "HC Dragunas" pārākumu.

Lietuvas galvaspilsētā Viļņā vietējā komanda "VHC Šviesa" uzņēma Latvijas spēcīgāko handbola klubu "Tenax Dobele". Vēl nebija nospēlētas ne trīs minūtes, kad laukuma saimnieki jau izvirzījās vadībā ar 2:0. 5. minūtē rezultāts atkal kļuva neizšķirts, jo ar vārtu guvumiem atbildēja dobelnieki Antons Šuleiko un Kārlis Krūmiņš (2:2). Cīņas turpinājumā vēl divus golus iemeta Šuleiko, pirmo reizi vadībā izvirzot Dobeles komandu – 4:3. 11. minūtē rezultāts atkal bija neizšķirts (6:6), bet mača turpinājumā vadības grožus arvien pārliecinošāk savās rokās pārņēma Latvijas komanda, līdz pārtraukumam izvirzoties vadībā ar 19:12. Otrajā puslaikā mūsu handbolisti šo savu handikapu vēl nedaudz palielināja, galarezultātā svinot gana pārliecinošu uzvaru ar 34:26.

Rezultatīvākais Dobeles komandā ar septiņiem vārtu guvumiem bija Kārlis Krūmiņš. Ar pieciem goliem viņam palīdzēja gan Antons Šuleiko, gan dobelnieku debitants Aļaksandrs Pacikaiļiks. Četrus vārtus guva Ņikita Pančenko. Jau rīt "Tenax Dobele" aizvadīs vēl vienu spēli, viesojoties Klaipēdā pie "HC Dragunas".

"VHC Šviesa" – ZRHK "Tenax Dobele" 26:34 (12:19)
ZRHK "Tenax Dobele" – Kārlis Krūmiņš 7/8, Aļaksandrs Pacikaiļiks 5/5, Antons Šuleiko 5/6, Ņikita Pančenko 4/6, Nils Kreicbergs 4/7, Kristers Plūme 3/4, Ričards Juzups 3/4, Intars Jomants 3/4, Linards Usāns 1/1.

Komanda MSĢ savu debiju Baltijas Handbola līgā piedzīvoja Lietuvas ostas pilsētā Klaipēdā, kur to uzņēma "HC Dragunas". Jāuzteic mūsu jaunie handbolisti, kuri pirmajā puslaikā ar klaipēdiešiem cīnījās punkts punktā – kā līdzīgi ar līdzīgiem. Mača ievadā mājinieki divas reizes izvirzījās vadībā (1:0 un 2:1), bet abas reizes ar precīzu metienu atbildēja viens no murjāniešu līderiem Valdis Kalniņš. 5. minūtē Einārs Borisovs realizēja septiņu metru soda metienu, vadībā izvirzot latviešus – 3:2. Cīņas turpinājumā vadības groži ceļoja no vienas komandas pie otras un atpakaļ. Pavisam nedaudz pietrūka, lai pēc pirmā puslaika rezultāts būtu neizšķirts (21:21), bet sekundi pirms došanās pārtraukumā vārtus guva Klaipēdas handbolisti – 21:22. Neizšķirts rezultāts bija vēl 41. minūtē (28:28), bet turpinājumā arvien vairāk sāka izpausties "HC Dragunas" pārākums – Klaipēdas komanda uzvarēja ar desmit vārtu pārsvaru – 45:35.

Gluži vai neapturams šīsdienas spēlē MSĢ sastāvā bija Valdis Kalniņš, kurš guva 15 vārtus. Ar astoņiem goliem izcēlās viņa komandas biedrs Einārs Borisovs, bet pa četriem vārtiem guva Endijs Šnepsts un Elgars Kušners. MSĢ pēc spēles devās uz Viļņu, lai rīt mērotos spēkiem ar Lietuvas čempionvienību "VHC Šviesa".

"HC Dragunas" – MSĢ 45:35 (22:21)
MSĢ – Valdis Kalniņš 15/16, Einārs Borisovs 8/11, Elgars Kušners 4/4, Endijs Šnepsts 4/5, Mārtiņš Misulis 2/3, Mārcis Drēviņš 1/1, Ralfs Sproģis 1/2.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija