Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

BHL debitanti zaudē un liek sevi cienīt

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

BHL debitanti zaudē un liek sevi cienīt
Valdis Kalniņš debijas spēlē BHL guva 15 vārtus.

Latvijas vicečempione MSĢ handbola komanda jau savā debijas mačā Baltijas handbola līgā lika saprast, ka ar viņiem būs jārēķinās - pirmajā mačā viesos ar Lietuvas vicečempioni un 2022. gada BHL čempioni Klaipēdas "Dragūnas" komandu turnīra jaunākā komanda zaudēja ar 35:45, taču tikai pēdējās desmit minūtēs mājinieki guva izšķirīgo pārsvaru.

MSĢ komandā vairs nav vārtsarga Nika Lagzdas (TENAX) un līnijas spēlētāja Sanda Vaškeviča (ASK/"Zemessardze"/RSU), savukārt Andis Bors pēc savainojuma vēl nav gatavs spēlēt par visiem simts procentiem. Klaipēdas komanda ne tikai saglabājusi savu kodolu un visus trīs ukraiņu handbolistus, bet arī papildinājusi sastāvu ar Kazahstānas izlases vārtsargu Iļju Pobočenko. Komandai arī jauns galvenais treneris - spānis Huans Antonio Moreno Rodrigess (līdz šim zināmākā darba vieta - Čīles sieviešu izlases galvenais treneris). "Dragūnas" mērķis jaunajā sezonā ir skaidrs - pirmām kārtām atgūt Lietuvas čempionu titulu un spēkoties arī par uzvaru BHL.

Iespējams, ka "dragūni" kā nākas nenovērtēja BHL jaunāko komandu, iespējams, ka gribēja to nospiest ar spēku un agresīvu spēli aizsardzībā. Neizdevās. Sekoja noraidījumi un gan vairākumā, gan vienādos skaitliskos sastāvos MSĢ handbolisti ne tikai turējās līdzi, bet arī lielu daļu laika pirmajā puslaikā bija vadībā. Tikai puslaika pēdējā sekundē "Dragūnas" atguva vadību - 22:21.

Pēc pārtraukuma ilgu laiku nekas nemainījās un tikai 50. minūtē mājinieki pirmo reizi panāca triju vārtu pārsvaru (34:31) un tikai pēdējās desmit minūtēs ne bez pūlēm arī nodrošināja sev pārsvaru (54. minūtē - 38:33). Spēles pēdējās minūtēs treneris Arnolds Straume nomainīja dažus komandas līderus un tāpēc var šķist, ka zaudējums ar desmit vārtu starpību bija bezcerīgs. MSĢ debijas mačā Baltijas handbola līgā zaudēja, bet lika saprast, ka ar murjāniešiem būs jārēķinās katram.

MSĢ komandas labā 15 vārtus guva Valdis Kalniņš un tas ir jaunās BHL sezonas rezultativītātes rekords vienā spēlē. Eināram Borisovam - 8 vārti.

Svētdien BHL debitanti spēlēs Viļņā ar "Šviesa" komandu.

“Ļoti laba spēle. Četrdesmit minūtes cīnījāmies līdzīgi, beigas pietrūka. Skaidrs, ka šādi visdrīzāk spēlēsim visu sezonu, jo sastāvā ir skolēni un maiņas ir tik cik ir. Pamatsastāvs nevar nospēlēt sešdesmit minūtes vienā līmenī, bet arī uzskatu, ka lietuvieši šodien spēlēja par agresīvu, lai gan esam Baltijas līgā un ar to jārēķinās,” pēc spēles sacīja Murjāņu sporta ģimnāzijas komandas galvenais treneris Arnolds Straume.

HC Dragūnas – MSĢ 45:35 (22:21)

MSĢ – Valdis Kalniņš 15/16, Einārs Borisovs 8/11, Elgars Kušners 4/4, Endijs Šnepsts 4/5, Mārtiņš Misulis 2/3, Mārcis Drēviņš 1/1, Ralfs Sproģis 1/2

HC Dragūnas – Paulius Čėsna 6/9, Karolis Stropus 6/10, Gytis Šmantauskas 5/5, Mykolas Lapiniauskas 5/8