Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Blūms, Ērmanis un Piņķis pievienosies Dobeles "Tenax"

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Blūms, Ērmanis un Piņķis pievienosies Dobeles "Tenax"
Ēriks Blūms Vācijā

Latvijas Virslīgas handbola vicečempionu Dobeles "Tenax" sastāvu jaunajā sezonā pastiprinās divi kreiļi Ēriks Blūms un Andis Ērmanis, kā arī vārtsargs Jānis Piņķis, pastāstīja kluba priekšnieks Ivars Zariņš.

Pēc divu gadu pavadīšanas Vācijas 3. līgas klubā "VfL Edewecht" 26 gadus vecais Latvijas izlases spēlētājs Ēriks Blūms atkal spēlēs Latvijā. Pirms tam Jēkabpils handbola skolas audzēknis spēlēja ASK komandā, tās sastāvā kļūstot arī par vairākkārtēju Latvijas čempionu. Aizvadītajā sezonā Blūms palīdzēja "VfL Edewecht" Vācijas 3. līgas rietumu zonā izcīnīt trešo vietu, taču finansiālu problēmu dēļ klubs šogad spēlēs Oberlīgā. Latvijas handbolists pēdējā sezonā Vācijā 27 mačos atzīmējās ar 64/6 gūtajiem vārtiem.

Auces handbola skolas audzēknis 23 gadus vecais Andis Ērmanis Latvijas Virslīgas čempionātā debitēja tieši "Tenax" komandas rindās, taču studiju laikā LSPA četras sezonas spēlēja augstskolas vienībā. Tās sastāvā Ērmanis kļuva par divkārtēju Latvijas čempionu (2010. un 2011. gadā), taču tagad atkal pārstāvēs dzimto komandu. Aizvadītajā sezonā "LSPA/NB SAN" komandā Latvijas izlases spēlētājs Latvijas Virslīgas čempionātā 16 mačos guva 78/15 vārtus, bet Baltijas līgā - deviņās spēlēs bija precīzs 45/12 reizes.

Pieredzējušais 42 gadus vecais vārtsargs Jānis Piņķis līdz šim spēlēja "RVR" komandā, bet jaunajā sezonā būs vārtu vīra Ivara Lāča partneris Dobeles "Tenax".

Vismaz sezonas sākumā Dobeles komanda sastāvā neredzēsim pieredzējušos Kristapu Pintānu, Renāru Kozlovski un Aigaru Bisenieku.

Gatavoties jaunajai sezonai Dobeles komanda treneru Daiņa Putras, Sandra Veršakova un Jāņa Zāgmaņa vadībā uzsāka jau pirms vairākām nedēļām. Šonedēļ "Tenax" piedalīsies pārbaudes turnīrā Klaipēdā, tiekoties ar lietuviešu vienībām Klaipēdas "Dragunas", Kauņas "Granitas" un "Alytaus RSK Varsa".

Vēl pēc nedēļas "Tenax" un arī "LSPA" dosies uz Igauniju, kur no 23. līdz 25. augustam piedalīsies astoņu komandu starptautiskajā turnīrā "Polva Cup 2013". Bez mūsu komandām tajā startēs “Varska Originaal” un “Polva Serviti” (Igaunija), Klaipēdas “Dragunas” (Lietuva), Minskas SKA (Baltkrievija), “St. Petersburg HC” (Krievija).

Finansiālu un ierobežotā sastāva (savainojumi sezonas laikā) dēļ Dobeles "Tenax" šosezon izlēma nestartēt Baltijas līgā. "Beidzot komandai jāuzvar Latvijas Virslīgas čempionātā," piebilda Zariņš.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv
Handbola klubs LSPA | oficiālā mājas lapa

  -2 [+] [-]

, 2013-08-14 15:40, pirms 11 gadiem
"Beidzot komandai jāuzvar Latvijas Virslīgas čempionātā,"

cerams šie vīri palīdzēs.

     [+] [-]

, 2013-08-14 18:26, pirms 11 gadiem
Visos klubos kaut kāda kustība notiek,gribētos dzirdēt kaut ko par Latvijas čempioniem,kas notiek viņu nometnē,kādi jaunumi,izmaiņas??

     [+] [-]

, 2013-08-14 22:07, pirms 11 gadiem
Cik ir dzirdēts, tad divkārtējie Latvijas čempioni no Ludzas, nesen ir atgriezušies no nedēļu garas smagas treniņnometnes Bulgārijā, kuras laikā īpašs akcents tika likts uz spēlētāju fizisko sagatavotību un bāzes ielikšanu nākošajai sezonai. Kā jau Latvijas čempioniem pienākās, tad pēc zelta medaļas iegūšanas, komandas atpūta nebija ilga - vien 4-5 nedēļas - un jūlija sākumā visa komanda, bez izņēmumiem, tika redzēta aktīvi trenējamies. Par sastāva komplektāciju, pēc pēdējām ziņām no drošiem avotiem, Ludzas komanda turpina lūkoties austrumu virzienā un aktīvi pārbauda potenciālos komandas papildinājumus no Krievijas, Baltkrievijas un pat Ukrainas. Baumu līmenī dzirdēts, ka kluba vadības aktīvais darbs sponsoru piesaistē ir nesis augļus un klubs ir tuvu līgumslēgšanai ar ģenerālsponsoru, kā rezultātā klubs varētu kļūt par pusprofesionālu un 2-3 gadu laikā, ja viss ritēs pēc plāna, pievienosies kādam spēcīgākam čempionātam.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-14 22:24, pirms 11 gadiem
VolmārsN rakstīja: Visos klubos kaut kāda kustība notiek,gribētos dzirdēt kaut ko par Latvijas čempioniem,kas notiek viņu nometnē,kādi jaunumi,izmaiņas??
Ja pietiks laiks, tad šādi raksti būs par lielāko daļu no Latvijas klubiem.