Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola Virslīgas pusfināls sākas ar "Tenax Dobele" uzvaru

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Handbola Virslīgas pusfināls sākas ar "Tenax Dobele" uzvaru
Māris Veršakovs (Tenax Dobele). Foto: Ritvars Raits

Šodien Dobelē ar vietējās komandas "Tenax Dobele" un Ludzas SK "Latgols" dueli sākās "SynotTip" handbola Virslīgas pusfināla kārta. Sērijas pirmajā mačā pārliecinošu panākumu ar 33:20 (14:11) guva dobelnieki.

Vietu pusfinālā "Tenax Dobele" nodrošināja jau uzreiz pēc regulārā turnīra, jo no čempionāta izstājās komanda "MSĢ/LAT 2004". Līdz ar to dobelniekiem vieta pusfinālā jau bija garantēta. Savukārt, "Latgols" vietu pusfinālā izcīnīja vien pagājušajā nedēļā, kad pieveica "Jūrmalas Sports" handbolistus.

Šīsdienas spēlē līdz pat 22. minūtei rezultāts bija neizšķirts, un dobelniekiem vien puslaika beigās izdevās izvirzīties vadībā ar trīs vārtu pārsvaru (14:11). Tomēr spēles otrā puslaika sākumā situācija krasi mainījās citā virzienā. Dobeles handbolisti jau spēles 37. minūtē pēc Māra Veršakova metiena bija nonākuši vadībā ar septiņiem vārtiem. Arī spēles turpinājumā dobelnieki, aktīvi spēlējot aizsardzībā, lika kļūdīties ludzāniešiem, līdz ar to spēja uzvarēt spēli ar rezultātu 33:20.

Rezultatīvākie spēlētāji dobelnieku rindās bija Māris Veršakovs un Andis Ērmanis, kuri abi guva pa septiņiem vārtiem. "Latgols" rezultatīvākais spēlētājs bija Roberts Rancāns – arī ar septiņiem precīziem metieniem.

Otro pusfināla spēli abas komandas aizvadīs jau rītdien, pulksten 12.00, vēlreiz tiekoties Dobeles sporta centrā, tomēr formāli tā būs "Latgols" mājas spēle. Ja rīt uzvaru vēlreiz izcīnīs Dobeles handbolisti, tad viņi jau būs nodrošinājuši vietu finālā, bet "Latgols" attiecīgi cīnīsies par bronzas medaļām.

Rīt pulksten 18.00 sāksies arī otra pusfināla sērija - "Celtnieks Rīga" savā laukumā uzņems handbola kluba "Ogre" spēlētājus.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija