Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax Dobele" īstā handbola trillerī atspēlējas un izcīna Latvijas Kausu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Tenax Dobele" īstā handbola trillerī atspēlējas un izcīna Latvijas Kausu
"Tenax Dobele" ar kausu. Foto: handball.lv

Par "Sporta Punkts" Latvijas kausa ieguvēju handbolā kļuvusi komanda "Tenax Dobele", kas Dobeles sporta centrā notikušās finālspēles pret "Celtnieks Rīga" lielāko daļu atradās iedzinējās, bet otrajā puslaikā likvidēja septiņu vārtu deficītu un uzvarēja ar 25:23 (9:15). Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar sešiem vārtu guvumiem bija Oskars Arājs, bet rīdzinieku rindās izcilu spēli aizvadīja vārtsargs Raitis Puriņš.

Finālspēlē tikās divi šobrīd paši titulētākie Latvijas handbola klubi - "Tenax Dobele" un "Celtnieks Rīga". Dobelnieki šo sezonu līdz šim mačam bija aizvadījuši nevainojami, svinot tikai uzvaras un nosargāt Latvijas čempionu titulu. Rīdziniekiem šoreiz nācās samierināties ar bronzas medaļām, jo pusfināla sērijā nācās ar 0:2 piekāpties Ogres handbolistiem. Sezonas turpinājumā gan tika gūti tikai panākumi – gan bronzas sērijā ar Ludzas SK "Latgols" (2:0), gan arī Kausa izcīņas ceturtdaļfinālā pār to pašu HK "Ogre" (46:27), bet vakar pusfinālā "Celtnieks Rīga" ar 37:24 sakāva komandu ASK/LSPA. "Tenax Dobele" Kausa izcīņas turnīra ceturtdaļfinālā ar 51:24 sagrāva komandu "Jūrmalas Sports", bet vakar pusfinālā ar 35:24 izslēdza arī SK "Latgols".

Izšķirošā mača rezultātu jau 1. minūtē ar precīzu metienu atklāja rīdzinieks Artis Kurmēns (1:0), bet 4. minūtē ar to pašu atbildēja mājinieks Andis Ērmanis – 1:1. 5. minūtē pēc Egila Politera trāpījuma Dobeles komanda jau izvirzījās vadībā (2:1), bet savu panākuma attīstīt nebija. 7. minūtē rezultāts vēl bija 3:3, bet tad vadības grožus uz ļoti ilgu laiku pārņēma viesi. 25. minūtē Dobeles komandai bija iespēja atjaunot neizšķirtu, bet Ričards Juzups netrāpīja (9:10). Līdz pirmā puslaika beigām rīdzinieki panāca jau 15:9 par labu sev.

Otrā puslaika sākumā "Celtnieks Rīga" turpināja iesākto, 37. minūtē atrodoties vadībā pat ar septiņu vārtu pārsvaru – 18:11. Var teikt, ka tieši tajā brīdī dobelnieki sāka "sasmelt izlieto ūdeni". 40. minūtē rezultāts bija 13:18, bet 50. minūtē – 20:22. Toties Rīgas kluba uzbrukums kļuva arvien neizteiksmīgāks. Jau 53. minūtē Māris Veršakovs atjaunoja neizšķirtu – 22:22, bet 55. minūtē Oskars Arājs ar septiņu metru soda metienu pēc ilgāka laika vadībā izvirzīja dobelniekus – 23:22. Artūram Kļaviņam vēl izdevās atjaunot neizšķirtu (23:23), bet, kā vēlāk izrādījās, tas bija "Celtnieks Rīga" pēdējais vārtu guvums šajā sezonā. Pamatlaika pēdējā minūtē pa golam mājinieku labā iemeta Oskars Arājs un Andis Ērmanis, līdz ar to Latvijas čempione "Tenax Dobele" varēja triumfēt arī "Sporta Punkts" Latvijas Kausa izcīņas turnīrā – 25:23.

"Tenax Dobele" - "Celtnieks Rīga" 25:23 (9:15)
"Tenax Dobele": Arājs 6, Miķelsons 4, Kreicbergs 4, Ērmanis 4, Politers 3, Veršakovs 2, Suleiko 2.
"Celtnieks Rīga": Počikaiļiks 7, Kurmēns 7, Kļaviņš 3, Gaisa 3, Leja 2, Petuhovs 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija

     [+] [-]

, 2021-06-13 18:21, pirms 3 gadiem
Jauni handbolisti : Kreicbersg " Dobelē" un Gaisa " Celtniekā" !!