Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

''Tenax'' ar Veršakova metienu uzvar otrajā spēlē, taču izstājas no EHF Eiropas kausa

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Tenax'' ar Veršakova metienu uzvar otrajā spēlē, taču izstājas no EHF Eiropas kausa
Foto: Andris Pintāns/Dobeles “Tenax”

Šodien Latvijas čempione handbolā Dobeles ''Tenax'' savā laukumā aizvadīja atbildes spēli Eiropas handbola federācijas Eiropas kausa trešajā kārtā, kur, pateicoties Māra Veršakova precīzajam metienam pēdējā uzbrukumā, ar 30:29 pārspēja Sanktpēterburgas ''Neva'', taču divu spēļu summā zaudēja ar 53:60, tādējādi izstājoties no turnīra.

Abu komandu pirmajā spēlē uzvaru ar 31:23 izcīnīja handbolisti no Sanktpēterburgas. Nākamajā kārtā iekļūtu tā komanda, kas izcīnītu uzvaru divu spēļu summā. Iepriekš abas puses vienojās, ka, lai samazinātu Covid19 riskus, abi mači notiktu Dobelē.

Lai iekļūtu nākamajā kārtā, Dobeles ''Tenax'' bija nepieciešams uzvarēt ar vismaz deviņu vārtu starpību. Spēli labāk iesāka viesi, kas visnotaļ ātri spēja iekrāt trīs vārtu pārsvaru. Līdz pirmā puslaika vidum ''Tenax'' spēja panākt līdzsvaru rezultātā, kad pēc Miķelsona precīzā metiena tika panākts 10:10. Noslēdzošajās minūtēs veiksmīgāki jau bija mājinieki, kam izdevās iekrāt divu vārtu pārsvaru - 15:13.

Otrajā puslaikā laukumā bija vērojama līdzīga cīņa. 15 minūtes līdz tā beigām ''Tenax'' bija trīs vārtu pārsvars - 24:21. Vairākas reizes Dobeles handbolistiem bija četru vārtu pārsvars ar iespēju to palielināt, bet aizsardzībā sekmīga spēlēja Sanktpēterburgas spēlētāji, bloķējot mājinieku metienus. Tāpat ''Tenax'' bieži iegāza nopelnītie noraidījumi un piecas minūtes līdz spēles beigām tikai pluss divi - 28:26. Divdesmit sekundes līdz mača beigām Pāvels Turaevs ar precīzu metienu panāca neizšķirtu 29:29.

Pēdējā uzbrukumā precīzs bija Māra Veršakova metiens, kas nodrošināja Dobeles ''Tenax'' uzvaru ar 30:29, taču divu spēļu summā zaudēja ar 53:60, tādējādi izstājoties no turnīra.

Citā spēlē Andra Celmiņa un Artūra Meikšāna ''Polva Serviti'' savā laukumā pārliecinoši ar 37:18 pārspēja HC ''Dukla Sparta''. Celmiņš guva četrus vārtus, kamēr Meikšāns ar precīziem metieniem neizcēlās.

Izmantotie resursi:
https://ehfec.eurohandball.com/men/...