Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dānija arī piesakās uz pusfinālu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Dānija arī piesakās uz pusfinālu
Dānijas izlase pēc uzvaras pār Zviedriju arī saglabā izredzes iekļūt pusfinālā.

Eiropas čempionātā handbolā sievietēm piektdien jau varēja noskaidroties pirmās pusfinālistes, taču tā nenotika - pašreizējā titula īpašniece Francija un olimpiskā čempione Krievija savā starpā nospēlēja neizšķirti 28:28. Situāciju izmantoja mājinieces dānietes, kuras tagad arī pretendē uz tikšanu pusfinālā.

Francijas un Krievijas izlašu mačā pirmo puslaiku ar 19:16 uzvarēja krievu meitenes, taču beigās tieši viņas izglābās no zaudējuma - 6 sekundes pirms mača beigām Olga Fomina panāca 28:28.

Situāciju izmantoja Dānija, kas ar 24:22 (13:12) pieveica Zviedriju. Neizšķirts varēja būt arī šajā mačā, taču 32 sekundes pirms tā beigām, kad rezultāts bija 23;22 Dānijas labā, zviedriete Natalī Hagmane neizmantoja 7 m soda metienu... Pēdējā sekundē Mette Tranborga (pavisam guva 6 vārtus) pielika punktu - 24:22.

Tagad šajā Francijai un Krievijai ir pa 7 punktiem un palikusi viena spēle (Francijai ar Zviedriju, bet Krievijai ar Dāniju), savukārt Dānijai ir 4 punkti un palikušas divas spēles - ar Spāniju un Krieviju. Iespējams, ka tieši Dānijas un Krievijas izlašu mačā arī viss izškirsies... Zviedrija, Spānija un Melnkalne pusfinālā vairs tikt nevar.