Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dramatiskas galotnes Belgradā un Nišā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Dramatiskas galotnes Belgradā un Nišā
Serbijas izlases handbolistes līksmo un apsveic savu vārtsardzi Katarinu Tomaševiču.

Pasaules čempionātā rokasbumbā sievietēm Serbijā bez zaudējumiem spēlē četras komandas - Brazīlija, Norvēģija, Ungārija un Vācija. Trešdien pirmo neveiksmi piedzīvoja Melnkalne un Dānija, kas varēja izglābties, bet neizglābās pēdējās sekundēs.

Eiropas čempiones melnkalnietes A grupā tikās ar Francijas izlasi un zaudēja ar 16:17. Tā pagaidām bija visnerezultatīvākā spēle turnīrā - abas komandas kopā guva tikai 33 vārtus. Melnkalnes izlasei trīs reizes bija triju vārtu pārsvars, taču pašā galotnē sekmīgāk nospēlēja 2003. gada pasaules čempione Francija - 20 sekundes pirms mača beigām Mariama Signate guva vārtus, tikai otro reizi visā spēlē izvirzīja Franciju vadībā un tie izrādījās uzvaras vārti - 17:16. Melnkalniešu pēdējā uzbrukumā nesekmīgs bija Eiropas čempionāta un Londonas olimpisko spēļu labākās vārtu guvējas Katarinas Bulatovičas metiens (vispār šajā spēlē realizēja tikai 2 no 11 metieniem), turklāt viņa vēl cieta sadursmē un tik nogādāta slimnīcā. Par laimi - nekā nopietna. Bulatoviča turpinās spēlēt pasaules čempionātā.
Vēl A grupā Koreja ar 51:20 sagrāva Dominiku, bet Nīderlande ar 33:21 pieveica Kongo izlasi. Pa 6 punktiem ir Melnkalnei, Francijai un Korejai, 4 - Nīderlandei (šīs komandas jau iekļuvušas 1/8 finālā), bez punktiem - Kongo un Dominika.

B grupā serbietes pēc neveiksmes mačā ar Brazīliju prata pieveikt Dāniju - 23:22. Arī dānietes pēdējās sekundēs vēl varēja izglābties, taču Suzanas Torpas Torsgordas metienu atvairīja mājiniešu vārtsardze Katarina Tomaševiča, kura pavisam šajā spēlē atvairīja 43 procentus metienu.
Vēl B grupā Brazīlija ar 24:20 pārspēja Japānu, bet Ķīna ar 26:24 uzvarēja Alžīriju. Brazīlijai ir 8 punkti, pa 6 punktiem - Dānijai un Serbijai (šīs komandas jau 1/8 finālā), pa 2 - Japānai un Ķīnai, nav punktu - Alžīrijai.