Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Horvāti uz pasaules čempionātu bez Ivano Baliča

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Horvāti uz pasaules čempionātu bez Ivano Baliča
Kopš 2002. gada Eiropas čempionāta Ivano Baličs nebija izlaidis nevienu lielo turnīru Horvātijas izlases sastāvā, taču 2013. gada pasaules čempionātā viņš nespēlēs.

Latvijas izlases pretiniece 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīrā un viena no pasaules spēcīgākajām handbola izlasēm Horvātija janvārī pasaules čempionātā Spānijā spēlēs bez viena no saviem pēdējo gadu līderiem Ivano Baliča. Madrides "Atletico" spēlētājs nav iekļauts starp 28 izlases kandidātiem.

Bijušais pasaules labākais handbolists jau diezgan maz, bet tik un tā ļoti vērtīgi spēlēja Londonas olimpiskajās spēlēs, kurās Horvātija ieguva bronzas medaļas, viņš nepiedalās Eiropas 2014. gada čempionāta kvalifikācijas pamatturnīrā un jau Dobelē, kur Latvijas izlase šā turnīra ietvaros uzņēma Horvātiju, viesu galvenais treneris Slavko Goluža izvairīgi izteicās par Ivano Baliča iespējamo piedalīšanos pasaules čempionātā. Nosaucis izlases kandidātu sarakstu, treneris izteicās jau konkrētāk: "Ivano zina situāciju. Viņš neizturēja konkurenci. Pasaules čempionātā izlasē vajadzīgi spēlēt pilnībā gatavi un pilnīgi veseli spēlētāji neatkarīgi no viņu uzvārdiem."
Goluža iekļāvis kandidātu saraksta virkni jaunu un plašākai publikai mazāk zināmu spēlētāju, kas liecina par Horvātijas izlases sastāva atjaunināšanas procesa turpināšanu. Horvātijas izlase bija pasaules čempione 2003. gadā, trīs reizes tā bija otrā (1995, 2005, 2009), bet 2011. gadā ieņēma 5. vietu.

Pasaules čempionāts Spānijā risināsies no 11. līdz 27. janvārim. Horvātijas izlase ir ielozēta D grupā kopā ar vēl vienu mūsu pretinieci Eiropas 2014. gada čempionāta kvalifikācijas pamatturnīrā Ungāriju, mājinieci Spāniju, Alžīriju, Ēģipti un Austrāliju. Četras labākās komandas no katras grupas (četras grupas pa 6 komandām) iekļūs nākamajā kārtā, kas šoreiz nebūs grupu turnīra otrais posms, bet gan uzreiz izslēgšanas turnīrs.

     [+] [-]

, 2012-12-13 00:26, pirms 12 gadiem
Ja jau Ivano buutu pazaudeejis speles iemanjas, tad Atletico Madrid vinjs jau nu tiešām nespeletu!