Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Norvēģija grauj Franciju, Serbija 'izlaiž" Zviedriju

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Eiropas čempionātā rokasbumbā sievietēm Serbijā bez zaudējumiem turpina spēlēt tikai divas komandas. Pa 6 punktiem ir Melnkalnes un Norvēģijas izlasēm, kuras savā starpā spēolēja Londonas olimpisko spēļu finālā.

Eiropas, pasaules un olimpiskās čempiones norvēģietes pirmdien negaidīti pārliecinoši ar 30:19 pieveica Franciju un arī spēra platu soli pretī pusfinālam. Vietu tajā gan Melnkalne, gan Norvēģija var nodrošināt jau šodien.
Dānija ar 33:30 pārspēja Čehiju un arī saglabā izredzes tikt pusfinālā, savukārt mājinieces serbietes spēlēja neizšķirti ar Zviedrijas izlasi - 23:23 un arī abas šīs komandas saglabā izredzes tikt pusfinālā. 52. minūtē Serbijas izlase bija vadībā ar 23:18, taču atlikušajā laikā vairs neguva nevienus vārtus. Pēdējās minūtēs, kad rezultāts jau bija 23:23, abām komandā bija pa diviem uzbrukumiem uzvaras vārtu gūšanai, taču ne vienai, ne otrai tos gūt neizdevās. Šo spēli tiesāja Latvijas tiesnešu pāris Renārs Līcis un Zigmārs Stoļerovs.
Tagad pirmajā sešniekā Norvēģijai ir 6 punkti, Dānijai - 4, Serbijai un Zviedrijai - pa 3, Francijai - 2 punkti un Čehijai punktu nav. Šodien savā starpā tiksies Čehija ar Franciju, Norvēģija ar Zviedriju un Serbija ar Dāniju.

Otrajā sešiniekā šodien spēlēs Ungārija (4 punkti) ar Rumāniju (3), Spānija (2) ar Krieviju (2) un Vācija (1) ar Melnkalni (6).