Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Lībergs apmierināts ar dzīvi Baltkrievijā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Mārtiņš Lībergs apmierināts ar dzīvi Baltkrievijā
Mārtiņš Lībergs (centrā)
Foto: dinamohandball.by

Latvijas izlases handbolists Mārtiņš Lībergs pēc vairāku gadu pavadīšanas Vācijā šogad spēlē Baltkrievijas čempionvienībā Minskas "Dinamo". Kopā ar komandu aizvadīti jau vairāki mēneši un intervijā baltkrievu laikrakstam "Pressball" mūsu spēlētājs izsaka apmierinātību ar dzīvi Latvijas kaimiņvalstī.

Tajā Lībergs stāsta, ka "Dinamo" kluba rindās nonācis ar baltkrievu handbola speciālista Georgija Svidenko palīdzību, kurš jau vairākus gadus strādā Vācijā. "Iespējams, spēlēšana Minskā ir solis atpakaļ, taču es piepildīju savu sapni spēlē EHF Čempionu līgā," atklāj Latvijas izlases handbolists. "Tiesa, jau kvalifikācijas turnīrā mēs no tālākās cīņas izstājāmies, taču nākošgad mēģināsim reabilitēties. Jau tuvākajā laikā EHF kausa izcīņā svarīga spēlē ar Francijas klubu "Dunkerque HB Grand Littoral". Kas zina, kad man tāda iespēja pavērstos paliekot Vācijā? Tur iekļūt klubā, kas spēlē Eirokausos, ir ļoti grūti."

Sava handbolista karjeras laikā Mārtiņš Vācijā pavadīja četras sezonas: "Pēdējā gadā Vācijas 2. bundeslīgas klubā Desavā aizvadīju rezultatīvu sezonu, bet pēc tam "Stralsunder HV" komandā Vācijas 1. bundeslīgā pērn guvu divreiz mazāk vārtus, taču kļuvu jau par stabilu aizsargu."

Mūsu handbolistam ir radies arī pozitīvs iespaids par Baltkrievijas handbola līmeni. "Tas noteikti nav zems," secina Lībergs. "Tas pat ir ļoti labs. Un ļoti svarīgi, ka ir vēl daudz, kur augt. Arī Baltkrievijas izlase ir spēcīga, iespējams pat spēcīgāka par Latviju."

Sarunā ar baltkrievu medijiem 29 gadus vecais handbolista arī atzīmē Latvijas izlases uzvaru pār pasaules čempioniem, Francijas handbolistiem, 2010. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. "Francūži Latvijā nebija ieradušies ar zvaigznē, taču tas tik un tā ir vērā ņemams panākums," uzsver Latvijas izlases spēlētājs. "Uz manas valstsvienības spēlēm mani izsauc regulāri un tajā man ir atvēlēta stabila vieta."

Tāpat spēlētājs atzīst, ka viņš ir apmierināts ar līguma nosacījumiem, kā arī viņa ģimene, ar kuru Mārtiņš pavada lielāko daļa brīvā laika, Minskā jūtas labi.

Ar pilnu interviju varat iepazīties Minskas "Dinamo" mājas lapā.

Izmantotie resursi:
dinamohandball.by

     [+] [-]

, 2009-11-12 10:44, pirms 15 gadiem
Forši! Lasot krievisko versiju sasmaidījos par :... А мое игровое становление проходило в спортивной гимназии «Муриа»....