Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola federācijas ģenerālsekretāra amatā iecelts Ivanovs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Handbola federācijas ģenerālsekretāra amatā iecelts Ivanovs
Rolands Ivanovs. Foto: LHF

Otrdien, 11. jūnijā, Latvijas Handbola federācijas padome pieņēmusi lēmumu par LHF valdes sastāvu, LHF valdes priekšsēdētāja un ģenerālsekretāra amatā vienbalsīgi ievēlot Rolandu Ivanovu, bet kā valdes locekli un sacensību direktoru Edgaru Dāvidsonu.

Šobrīd trešais valdes loceklis, Edmunds Bogdanovs, turpinās izpilddirektora pienākumus.

Rolands Ivanovs ir pateicīgs par doto iespēju piedalīties handbola attīstībā: “Mans personīgais uzdevums, kuru izvirzu, ir apliecināt sevi kā uzticamu, rīcībspējīgu un ilgtermiņā domājošu ģenerālsekretāru. Augstākās prioritātes darbi šobrīd ir izveidot rīcības plānu un procesu sakārtotību. Respektīvi, paralēli esošajiem administratīvi organizatoriskajiem jautājumiem rast un strādāt pie handbola stratēģijas plāna un tā pakāpeniskas realizācijas, sadarbojoties ar valdi un padomi. Otrs ir attiecību stiprināšana starp federāciju un tās biedriem, un pašvaldību struktūrām, lai rastu veidus kā iet uz kopīgu mērķu sasniegšanu. Protams, arī attiecību stiprināšana ar vietējiem un starptautiskajiem partneriem, ar kuriem jau sadarbojamies un kuri mūs uzrauga. Šīs ir tās pamatlietas ar kurām sāksim strādāt.”

Latvijas Handbola federācijas prezidents Aleksandrs Babra: “Jaunais ģenerālsekretārs Rolands Ivanovs ar savu pieredzi un zināšanām stiprinās mūsu organizāciju un veicinās handbola attīstību Latvijā. Rolands ir apņēmies veicināt handbola sporta izaugsmi gan vietējā, gan starptautiskā mērogā, kā arī plāno atbalstīt jauniešu programmas un veicināt sadarbību ar starptautiskajām handbola organizācijām. Viņš ir augsti kvalificēts un pieredzējis speciālists, kurš ir darbojies gan sporta nozarē, gan ārpus tās, vadošos amatos. Viņa pieredze un entuziasms būs lielisks papildinājums mūsu komandai. Esmu pārliecināts, ka Rolands ar savu redzējumu un stratēģisko domāšanu palīdzēs mums sasniegt jaunas virsotnes un stiprināt handbola pozīcijas Latvijā. Mēs sagaidām, ka viņa vadībā federācija turpinās attīstīties un paplašināt handbola popularitāti.”

Rolands Ivanovs amatā nomaina Līgu Bīriņu, kura LHF ģenerālsekretāres amatā stājās 2021. gada septembrī, bet vēl iepriekš pildīja izpilddirektores pienākumus: “Esmu pateicīga LHF kolēģiem un biedriem ar kuriem strādāju kopā. Šis bija izaicinājumu un piedzīvojumu pilns laiks, kas palīdzēja arī man iepazīt handbolu no cita skatu punkta. Novēlu LHF jaunajai valdei ar savu enerģiju pacelt handbolu nebijušos augstumos, kā arī novēlu izturību un iespēju izbaudīt handbolu.”

Rolands Ivanovs darbu LHF uzsāks 1. jūlijā.

Jaunievēlētajam LHF ģenerālsekretāram vadītāja amats nav svešs. Iepriekš vairākus gadus Rolands Ivanovs strādājis apdrošināšanas pakalpojumu sfērā uzņēmumā “Compensa Vienna Insurance Group, ADB Latvijas filiāle”, kurā, galvenokārt, pildīja vadītāja pienākumus dažādos amatos. Tāpat Ivanovs ir vadītājs arī jaundibinātā uzņēmumā SIA ”AR risk solvings”, kas nodarbojas ar uguns, civilās un būvniecības drošības pasākumu izstrādi un menedžēšanu.

Informāciju sagatavoja:
Santa Zariņa
LHF preses sekretāre