Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Salaspils kausā handbolā triumfē Igaunijas čempiones, 3. vieta dobelniecēm

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Salaspils kausā handbolā triumfē Igaunijas čempiones, 3. vieta dobelniecēm
Trešās vietas ieguvējas "REIR/Dobele SS” handbolistes. Foto: LHF.

Pagāušajā nedēļas nogalē Salaspils sporta namā aizvadīts ikgadējais starptautiskais handbola turnīrs sieviešu komandām “Salaspils kauss 2024”, kas veltīts treneru Jūlijas Šamrickas un Ārona Galperina piemiņai un kurā uzvarēja Igaunijas čempiones.

Turnīrā piedalījās Latvijas komandas “Salaspils SS”, “REIR/Dobele SS” un “Jēkabpils SS”, Igaunijas čempione “Aruküla/Mistra” un Lietuvas pilsētas Panevēžas vienība “HC Kova”.

“Otro gadu pēc kārtas esam veiksmīgi aizvadījuši Salaspils kausa izcīņu sievietēm. Priecē, ka arī šogad turnīra piedalījās komandas no visām Baltijas valstīm. Paldies ikvienam, kurš palīdzēja šī turnīra rīkošanā un norisē,” sacīja kausa izcīņas organizētāja Salaspils sporta skolas treneris Niks Remess.

Visās spēlēs palika nepārspētas kausa izcīņas uzvarētājas “Aruküla/Mistra”. 2. vietas ieguvējai “HC Kova” zaudējums vien līderu duelī, kur svētdien piekāpās igaunietēm ar 16:19. Trešo. līdz piekto vietu attiecīgi sadalījušas Dobeles, Jēkabpils un Salaspils handbolistes.

Salaspilietēm šajā turnīrā diemžēl neizdevās izcīnīt uzvaru, atzīstot arī abu Latvijas klubu, “REIR/Dobele SS” un “Jēkabpils SS”, pārākumu ar vienādu rezultātu – 19:26.

Turnīra noslēdzošajā spēlē spēkojās “Jēkabpils SS” un “REIR/Dobele SS” handbolistes, spēcīgākām izrādoties jēkabpilietēm (35:24).

“Ja skatāmies uz Salaspils sporta skolas komandas rezultātiem, tad nekas iepriecinošs nav. Tomēr, dažādu apstākļu dēļ iztrūka dažas pamatsastāva spēlētājas. Līdz ar to, mūsu galvenais mērķis šoreiz bija iespēlēt jaunās sporta skolas meitenes, kuras arī veiksmīgi savas iespējas izmantoja. Līdz sezonas sākumam ir pietiekami daudz laika, tāpēc šis ir labs atskaites punkts, lai varam tai veiksmīgi sagatavoties,” papildināja Remess.

Ārons Galperins Salaspilī tiek uzskatīts par vienu no handbola celmlaužiem. Pirms 48 gadiem viņš uzsāka šo komandas sporta veida attīstību Salaspils novadā. Pats savulaik bijis vārtsargs, vēlāk darbojies kā treneris Salaspilī, strādājis arī Vācijā. Viņa vadībā Latvijas virslīgas čempionātā sievietēm “Salaspils” komanda ir izcīnīja 3. vietu.

Savukārt Jūlija Šamricka savā karjerā piecas reizes izcīnījusi Latvijas čempiona titulu savā vecuma grupā. Spēlēja Latvijas izlasē, tika atzīta arī kā viena no labākajām spēlētājām. Pieaugušo konkurencē piedalījās arī Latvijas čempionāta virslīgas spēlēs, pārstāvot Salaspili un trenējoties pie Ārona Galperina.

Pagājušajā gadā Salaspils kausa izcīņā uzvarēja Lietuvas čempiones “HC Garliava”, bet trijniekā iekļuva un attiecīgi otro un trešo vietu izcīnīja salaspilietes un jēkabpilietes.

“Salaspils kauss 2024” spēļu rezultāti

SpēleRezultāts
Salaspils SS – REIR/Dobele SS19:26
HC Kova – Jēkabpils SS26:21
Arukula/Mistra – Salaspils SS36:14
REIR/Dobele SS – HC Kova18:27
Jēkabpils SS – Arukula/Mistra20:30
Salaspils SS – HC Kova14:25
REIR/Dobele SS – Arukula/Mistra28:33
Jēkabpils SS – Salaspils SS26:19
Arukula/Mistra – HC Kova19:16
REIR/Dobele SS – Jēkabpils SS24:35

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija