Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

2 dienas līdz...: Latvijas handbola izlase dodas uz Minsku

Jānis Pārums

2 dienas līdz...: Latvijas handbola izlase dodas uz Minsku
Foto: Edgars Vaivads

Šorīt plkst. 10:00 Latvijas vīriešu handbola izlase no Valmieras izbrauca uz Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku, kur svētdien aizvadīs pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra play off kārtas pirmo spēli pret Baltkrieviju.

Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā valstsvienība 20 spēlētāju sastāvā trenējās no šīs nedēļas sākuma, aizvadot arī divas pārbaudes spēles ar Norvēģijas otro izlasi – pirmajā spēlē komandas cīnījās neizšķirti 27:27, bet otrajā latvieši piedzīvoja negaidīti pārliecinošu zaudējumu – 21:34. Latvijas izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems izteica sarūgtinājumu par rezultātiem, uzņēmās atbildību par nepārliecinošo sniegumu, taču uzsvēra, ka divas svarīgākās spēles ir tikai priekšā.

Uz Minsku valstsvienība devās 17 spēlētāju sastāvā – no tiem, kas kopā ar komandu bija Valmierā, mājās palika Ingus Kivlenieks, savainotais Nils Kreicbergs, kā arī Toms Lielais, kurš dosies uz Vācijas Bundeslīgas kluba "Flensburg Handewitt" jauno talantu nometni. Pavisam droši, ka tādējādi debiju oficiālās spēlēs piedzīvos labākais kreisās malas spēlētājs aizvadītajā Latvijas čempionāta sezonā Rihards Leja, kurš pārbaudes spēlēs pret norvēģiem izcēlās ar septiņiem vārtu guvumiem, būdams viens no labākajiem un izpelnoties galvenā trenera uzslavas.

Uz Minsku devušies visi trīs vārtsargi (Artūrs Kuģis, Helmuts Tihanovs un Edgars Kukša), kā arī četri līnijas spēlētāji, komandas kapteini Ingaru Dudi ieskaitot. Ierasti labā ārējā spēlētāja pozīcijā spēlējošais Ģirts Lilienfelds mačos pret Baltkrieviju darbosies kā saspēles vadītājs. Jāatgādina, ka savainojumu dēļ šoreiz valstsvienībai nevar palīdzēt ne Aivis Jurdžs, ne Evars Klešniks. Toties ir Dainis Krištopāns, kurš klubu sezonu pavadīja tieši Baltkrievijā, tāpēc labi pazīst lielāko daļu baltkrievu izlases spēlētāju, gluži tāpat, kā pretinieki zina arī latvieti, pret kuru gatavo īpaši aktīvu aizsardzību.

Minskā valstsvienība ieradīsies šodienas pievakarē, bet rīt, 11.jūnijā, aizvadīs divus treniņus nesen atjaunotajā sporta kompleksā "Uručje", kur tiks aizvadīts arī pirmais mačs.

Latvijas – Baltkrievijas pirmā spēle notiks 12.jūnijā plkst. 17:00, bet atbildes spēle norisināsies 15.jūnijā plkst. 19:35 Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā. Pasaules čempionātam kvalificēsies komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā. Abas spēles tiešraidē demonstrēs no šī gada bezmaksas apraidē esošais kanāls Sportacentrs.com TV. Jāatgādina, ka Latvijas handbolisti play off kārtā iekļuva pēc uzvaras savā kvalifikācijas grupā, apsteidzot Ukrainu, Grieķiju un Kipru.

Latvijas izlases sastāvs spēlei pret Baltkrieviju

Vārtsargi: Artūrs Kuģis (SV Beckdorf, Vācija), Helmuts Tihanovs (Celtnieks Rīga), Edgars Kukša (VfL Fredenbeck, Vācija).
Kreisā mala: Rihards Leja (Celtnieks Rīga).
Kreisie ārējie: Artis Kurmēns (HK Ogre/Miandum), Edgars Vadzītis (Celtnieks Rīga).
Saspēles vadītāji: Raimonds Trifanovs (VT Zweibrücken - Saarpfalz, Vācija), Māris Veršakovs (S.V. Beckdorf, Vācija), Austris Tuminskis (SK Latgols).
Labie ārējie: Dainis Krištopāns (Meshkov Brest, Baltkrievija), Ģirts Lilienfelds (Coburg, Vācija).
Labā mala: Andis Ērmanis (Dobeles Tenax), Jānis Pavlovičs (Runar, Norvēģija).
Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Mulhouse Sud Alsace, Francija), Einārs Kiršteins (HK Herulf, Norvēģija), Egils Politers (Dobeles Tenax), Uldis Lībergs (Jūrmalas Sports).

     [+] [-]

, 2016-06-10 21:00, pirms 8 gadiem
Pēdējās durvis,jūs VĪRI to varat.

     [+] [-]

, 2016-06-10 21:14, pirms 8 gadiem
Autor,beidz malt vienu un to pašu jau nez kuro dienu ,iemet labāk kādu video interviju ar nelielu ieskatu no treniņa vai no izlases vīru ikdienas gaitām Aizej no intervē Sergeju un Daini ,abiem sēžot pie viena galda,rozā cepurēs ar boksa cimdiem rokās ,nu kaut kāds ekšens prasās. Pirms spēles ažiotāža prasās faniem haha