Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Krištopāns: "Ne vienmēr viss sanāk, bet šoreiz rezultāts ir pozitīvs"

Rolands Eliņš

Krištopāns: "Ne vienmēr viss sanāk, bet šoreiz rezultāts ir pozitīvs"
Dainis Krištopāns spēlē pret Itāliju. Foto: LHF

Latvijas handbola izlases līderis Dainis Krištopāns pēc šodienas izcīnītās uzvaras pār Itāliju, kurā viņš guva sešus vārtus, intervijā Latvijas Televīzijai pastāstīja, ka garo pārbraucienu un mazā treniņu skaita dēļ šis bijis sarežģīts posms, taču izlasē cerības nav zudušas un joprojām tiek mērķēts uz panākumiem Eiropas čempionāta atlases grupā.

"Protams, labi zinām, ka šis ir komandu sporta veids un ka katrs spēlētājs laukumā ir svarīgs," Dainis Krištopāns pēcspēles intervijā atbildēja uz jautājumu, vai klāt nākušie spēlētāji, salīdzinot ar maču viesos, atvieglojuši arī viņa spēli. "Pēc pēdējās spēles bija grūti kaut ko pateikt. Visi zinām, cik sarežģīta šobrīd ir situācija ar Covid-19. Trīs dienu laikā sanāca ceļā pavadīt 40 stundas. Jā, vakar labi pagatavojāmies šodienas mačam, arī taktiski mēģinājām kaut ko pamainīt, pieslēdzās pieredzējušākie spēlētāji."

"Arī Ingars (Dude) bija atveseļojies, un rezultāts jau redzams laukumā," turpināja Latvijas izlases līderis. "Laukumā viss darbs uzreiz tiek atvieglots, un tā vecā saspēle, kas mums gadu gaitā izveidojusies, nekur nav pazudusi. Lieliski arī vārtsargs nospēlēja, Artūrs Kuģis mums kārtējo reizi ļoti palīdzēja. Gribu apsveikt arī jaunos puišus ar uzvaru. Mums sastāvā vairāki jauni spēlētāji, ko var saistīt arī ar paaudžu maiņu. Jākrāj pieredze, jo nākamajos gados jau viņiem būs jāvelk šī komanda."

Krištopāns izteicās, ka Itālija maču sāka pārāk pasīvi: "Viņi sāka spēli tā, kā pabeidza Itālijā – cerot, ka mums nebūs laba diena, un cerot uz savu vārtsargu. Mēs tam bijām gatavi. Savukārt otrajā puslaikā pamainījām nedaudz taktiku, un jā, treniņos nepaspējām visu uzbrukumā sagatavot. Bija laika nogriežņi, kad bija neliels apjukums, kad ielaidām dažus vārtus. Taču vēlreiz saku – pieredze, pieredze, pieredze... Ceru, ka ar katru nākamo spēli būs arvien labāk, un šodien parūpējāmies, ka nākamreiz varēsim sākt no šī punktu, nevis atkal no nulles. "

Latvijas izlases līderim šis laiks ir nozīmīgs arī ģimenes papildinājuma dēļ, un Krištopāns neslēpa, ka nav viegli visu savienot: "Šis pusgads bijis visnotaļ traks. Arī jauns klubs, ģimenes pieaugums, un vēl tagad klāt šī ilgā ceļošana. Iepriekš ar PSG mums bija grūtas cīņas Čempionu līgā, arī tur sakrājās nogurums un savas korekcijas Covid-19 ieviesa. Smagi, bet nekas, jāsaņemas."

Krištopāns novērtēja, ka šī bijusi grūta debija izlases galvenajam trenerim Sandrim Veršakovam: "Viņam liels mīnuss bija tas, ka šis nebija tāds standarta sabraukums visiem kopā. Vēl brīvdienas un svētki pa vidu, pārbraucieni, dažiem ģimene vai vēl kādas savas problēmas. Aizvadījām kopā tikai pāris treniņus, kas vispār nav nekas. Apsveicu treneri ar debiju! Treneris gatavojās, mēs pievienojāmies. Šis tomēr nav klubs, šī ir izlase, kurā visi kopā strādājam un mēģinām kaut ko izveidot. Protams, ne vienmēr tas sanāk, bet rezultāts ir pozitīvs. Redzam, ka jaunajiem arī arvien labāk sanāk, un jāturpina uz priekšu!"

Saņēmis jautājumu par savu noskaņojumu palīdzēt izlasei arī atlases cikla turpmākajās spēlēs pavasarī, Krištopāns uzsvēra, ka vienmēr braucis pie izlases, kad vien varējis: "Esmu braucis pie izlases arī tad, kad nebiju vesels. Protams, vēlos palīdzēt, taču zinām, kāda šobrīd ir situācija, un grūti dot konkrētus solījumus. Taču vēlos braukt, cerības mums ir. Tagad visiem ir ar sastāviem problēmas, varbūt norvēģi nevarēs izlikt labāko sastāvu, tā ka visas cerības vēl ir. Plinti krūmos vēl nemetam."

Latvijas handbola izlasei nākamās kalendārā paredzētās spēles ir aprīļa beigās un maija sākumā pret Norvēģiju un Baltkrieviju, apakšgrupas nominālajām favorītēm.

Izmantotie resursi:
https://ltv.lsm.lv/lv/raksts/10.01....