Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dobele uzņems 1. Baltijas Čempionu turnīru

Andrejs Siliņš

Jau nākamnedēļ Dobelē notiks 1. Baltijas Čempionu turnīrs, kurā piedalīsies ASK-AB.LV (Latvija), "Polva Serviti" (Igaunija), Panevēžas "Viking Malt" (Lietuva) un "Hammarby IF" (Zviedrija).

Viena apļa turnīrā komandas noskaidros 1. Baltijas Čempionu turnīra uzvarētāju. Piektdien 14. septembrī turnīra atklāšanas spēli starp ASK-AB.LV un “Hammarby IF” tiešraidē translēs arī LTV7.

Nedēļu pirms turnīra sākuma piedāvājam īsu sarunu ar Latvijas Handbola federācijas prezidentu Anriju Brencānu par turnīra izveidi un nākotnes perspektīvām.

Kā radās doma par turnīru? Kas “vainīgs” pie tā izveides?
Laikam jau pie turnīra radīšanas “vainīgs” bušu es. Redzot Eiropas Handbola federācijas aktivitātes, redzot, ka veiksmīgi tiek organizēta Čempionu līga, kurā mūsējie nestartē, radās doma, ka vajag Baltijas spēcīgākajiem samērot spēkus vienā turnīrā. Lietuvas un Igaunijas federācijas šo ideju akceptēja un tad pagājušajā sezonā sākās darbs pie turnīra organizēšanas.

Kas klubiem sedz izdevumus, jo tie ir papildus tēriņi pirms sezonas sākuma?
Lai klubiem nebūtu papildus izdevumi, katras valsts kluba izdevumus segs sava federācija, bet ceturtās uzaicinātās komandas (šoreiz “Hammarby IF”) izdevumus sedz rīkotāji (šoreiz Latvijas puse).

Vai Dobelē klubi būs spēcīgākajos sastāvos? Un ka izdevās pierunāt zviedrus?
Dobelē visas komandas ieradīsies spēcīgākajos sastāvos, jo tas būs pēdējais sagatavošanās posms pirms sezonas un vairs nekādas ieskriešanās nebūs. Savukārt zviedrus šogad izdevās “dabūt”, jo mums ir laba sadarbība ar Zviedriju. Izdevās viņus ieintriģēt, saskaņojām laikus un viņi piekrita.

Vai jau ir domāts par turnīra nākotni un kāda nākotne turnīram ir?
Skaidrs, ka turnīrs notiks arī nākamgad, taču par tā norises vietu un laiku tiks lemts pirmā turnīra laikā. Oktobrī prezentēšu turnīru arī Eiropas nacionālo federāciju prezidentu sanāksmē un aicināšu Baltijas reģiona federācijas piedalīties nākamajos turnīros.

Pirmajā turnīrā piedalās četras komandas. Nākotnē dalībnieku skaits varētu arī augt?
Visticamāk, ka pirmajos turnīros piedalīsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas čempioni, kā arī ceturtā komanda no kādas Baltijai tuvākas valsts-Polijas, Dānijas, Somijas, Zviedrijas, utt. Ja labi veiksies pirmajos turnīros, pēc tam varētu arī sākt domāt par turnīra paplašināšanu.

     [+] [-]

, 2007-09-09 16:51, pirms 17 gadiem
galvenais, ka jau otrā tiešraide pa tv ar nedēļas intervālu un tas viss pirms vēl sezona pat nav īsti sākusies... super

     [+] [-]

, 2007-09-12 22:05, pirms 17 gadiem
Tas gan bet sezonas laikaa ka vienmeer klusums...