Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Finišē Klešniks, Jurdžs, Lilienfelds un Dude

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Finišē Klešniks, Jurdžs, Lilienfelds un Dude
Evars Klešniks acīmredzot tomēr nepaliks Mindenas komandā un vēl nav zināms, kur viņš turpinās karjeru, kaut gan priekšpēdējā 1. bundeslīgas spēļu kārtā tika iekļauts simboliskajā...

Finišējis Vācijas 1. un 2. bundeslīgas čempionāts un līdz ar to klubu sacensību sezona beigusies četriem Latvijas izlases spēlētājiem - Evaram Klešnikam, Aivim Jurdžam, Ģirtam Lilienfeldam un Ingaram Dudem. Trijiem no viņiem pēdējās čempionāta spēles bija arī pēdējās savos klubos.

Vācijas 1. bundeslīgā priekšpēdējā kārtā Evars Klešniks guva 5 vārtus spēlē pret SC "Magdeburg" un neizšķirts tajā spēlē ļāva GWD "Minden" saglabāt vietu 1. bundeslīgā. Klešniku kārtas simboliskajā septiņniekā iekļāva iknedēļas izdevums "Handballwoche" un Mindenas kluba mājaslapā šajā sakarā bija apsveikums Evaram ar nedaudz skumju pieskaņu - proti, skaists punkts savam Mindenas komandā pavadītajam laikam... Acīmredzot Mindenā Evars nepaliks, bet kas talāk - tas pagaidām miglā tīts. Pašreiz skaidrs tikai tas, ka Klešniks trešdien Dobelē spēlēs Latvijas izlases sastāvā pret Ungāriju.
Čempionāta pēdējā spēlē Mindenas komanda viesos ar 28:32 piekāpās HSG "Wetzlar" un finišēja 14. vietā. Klešnikam vieni vārti.
Aivja Jurdža pārstāvētais TSV "Hannover-Burgdorf" dramatiskā galotnē savā laukumā ar 30:31 piekāpās Berlīnes "Fuchse" komandai. 9 sekundes pirms beigām mājinieki panāca 30:30, bet viesi tomēr vēl paspēja nopelnīt 7 m soda metieni, ko realizēja spānietis Ikers Romero... Jurdžam gūtu vārtu nav un arī viņam tā bija pēdējā spēle šajā klubā - nākamsezon Aivis turpinās spēlēt 1. bundeslīgā, taču jau kopā ar Ģirtu Lilienfeldu ThSV "Eisenach" rindās.
Par čempionu kļuva THW "Kiel", otrajā vietā - SG "Flensburg-Handewitt", bet trešajā - Aleksandra Pētersona pārstāvētais "Rhein-Neckar Lowen". 1. bundeslīgu atstāj savulaik slavenais (6 reizes čempions, 4 reizes kausa ieguvējs, Čempionu kausa un IFH kausa ieguvējs, vēl 2011. gadā EHF kausa finālists) TV "Grosswallstadt", TV 1893 "Neuhausen" un Esenes TuSEM.

2. bundeslīgā Ģirta Lilienfelda pārstāvētais Aizenahas klubs viesos ar 37:30 pārspēja SV "Henstedt-Ulzburg", bet Lilienfelds guva 3 vārtus. Turnīra tabulā - trešā vieta aiz "Bergischer HC" un TV "Emsdetten", kas arī pāriet uz 1. bundeslīgu.
Pēdējo spēli HG "Saarlouis" rindās aizvadīja Ingars Dude, kurš nākamsezon spēlēs Istras komandā Francijas 2. pēc ranga līgā. Sārluisas komanda savā laukumā ar 37:33 pieveica EHV "Aue" (Dudem vieni vārti) un finišēja 12. vietā.