Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dānija grauj ar +18, Krievijas handbolisti EČ kvalifikācijā pārspēj Ukrainu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Dānija grauj ar +18, Krievijas handbolisti EČ kvalifikācijā pārspēj Ukrainu
Dānijas handbolists Anderss Zahariasens uzbrūk Somijas izlases vārtiem. Foto: Kimmo Brandt/EPA/Scanpix

2022. gada Eiropas čempionāta handbolā kvalifikācijas kārtējās spēlēs otro panākumu svinēja viena no kontinenta spēcīgākajām komandām Dānija, kas viesos ar 40:22 sagrāva Somiju, savukārt pie pirmās uzvaras tika Krievija, principiālā cīņā ar 30:28 pieveicot Ukrainu.

Dāņi cīņas likteni izšķīra jau pirmajās pārdesmit minūtēs, gūstot pirmos četrus vārtus spēlē, kā arī pēc tam pārtraukumā dodoties pie +8 (19:11). Skandināvi tempu nesamazināja, arvien turpinot palielināt pārsvaru un nostiprinoties kvalifikācijas 7. grupas "top 2". Dāņiem 11 no saviem 14 metieniem spēja realizēt Johans Plogvs Hansens, savukārt astoņus vārtus guva Emīls Jakobsens. Somijas sastāvā septiņi rezultatīvi metieni Maksam Granlundam.

7. grupā pie otrā panākuma tika arī Ziemeļmaķedonija, izbraukumā ļoti svarīgā cīņā ar 25:23 salaužot Šveices handolistu pretestību. Otrā puslaika gaitā ziemeļmaķedonieši veica piecu vārtu izrāvienu, no sev nelabvēlīgā 15:18 panākot vadību ar 20:18. Ziemeļmaķedonijas rindās ar sešiem vārtiem rezultatīvākais bija Kirils Lazarovs. Šveiciešiem septiņus vārtus guva Andrē Šmits.

3. grupā pirmo uzvaru divās cīņās ieguva Krievija, kas ar otro piegājienu pārspēja Ukrainu. Abas komandas ar divu dienu intervālu politisku iemeslu dēļ savā starpā tikās neitrālā laukumā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. Kā ziņojām, tad abu pirmajā spēlē tika fiksēts neizšķirts rezultāts 27:27. Savukārt šovakar krievi laukumā parādīja stabilāku sniegumu, visu otro puslaiku atrodoties priekšgalā un beigās uzvarot ar 30:28. Krievijas labā astoņus no deviņiem raidījumiem vārtu guvumos pārvērta Igors Soroka. Tikmēr ukraiņu labā pa sešām reizēm izcēlās Staņislavs Žukovs un Eduards Kravčenko.

3. grupā vēl spēlē Čehijas un Fēru salu izlases.

2022. gada Eiropas čempionātam, kas notiks Ungārijā un Slovākijā, kvalificēsies visu astoņu grupu divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas. Bez rīkotājvalstīm vietu finālturnīrā nodrošinājušas arī pagājušā Eiropas čempionāta finālistes Spānija un Horvātija.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohandball.com/en/new...