Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Veclāras "melnā sērija" turpinās, Jurdžs un Lilienfelds rāpjas uz augšu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Veclāras "melnā sērija" turpinās, Jurdžs un Lilienfelds rāpjas uz augšu
Aivis Jurdžs ar 4 gūtiem vārtiem sekmēja ļoti svarīgu savas komandas uzvaru.

Vācijas 1. bundeslīgas čempionāta spēlēs rokasbumbā Latvijas izlases handbolistu pārstāvētajiem klubiem uzvara un zaudējums - Aivja Jurdža un Ģirta Lilienfelda pārstāvētais ThSV "Eisenach" guva otro uzvaru turnīrā, bet Evara Klešnika pārstāvētais Veclāras klubs turpināja savu "melno sēriju" spēlēs pret SG "Flensburg-Handewitt".

Veclāras komanda tikai vienreiz iepriekšējās 32 spēlēs bija uzvarējusi vienu no pašreizējām 1. bundeslīgas līderkomandām SG "Flensburg -Handewitt" (vienīgā uzvara gūta 2001. gada martā), taču pagājušajā sezonā Veclārā abas komandas nospēlēja neizšķirti 31:31 un tagad laukuma saimnieki bija apņēmības pilni beidzot pārtraukt "melno sēriju" mačos ar šo pretinieku. Neizdevās - 25:29 (12:15).
No 14:20 un 16:21 otrā puslaika pirmajā pusē izdevās samazināt vārtu starpību līdz diviem - pēc Evara Klešnika metiena (tie viņam bija vienīgie vārti mačā) rezultāts 48. minūtē kļuva 20:22. Viesiem atkal izdevās atrauties (25:20), taču 55. minūtē pēc Klešnika piespēles Tobiass Raihmans panāca 24:26. Intriga atkal atjaunojās, taču kaut punktu iegūt neizdevās.

ThSV "Eisenach" uzņēma kaimiņu turnīra tabulā "Balingen-Weilstetten" - pirms mača komandām bija attiecīgi 3 un 6 punkti. Aizenahas komandai tā bija spēle no kategorijas "būt vai nebūt" cīņā par vietas saglabāšanu 1. bundeslīgā (tādu spēļu būs vēl daudz...), laukuma saimnieki šajā spēlē uzvarēja ar 29:24 (12:12) un nostājās tieši uz izkrišanas robežas.
Pirmajā puslaikā viesiem vienreiz bija triju vārtu pārsvars (10:7), tomēr puslaiks beidzās neizšķirti - 12:12. Pēc pārtraukuma mājinieki turēja 2-3 vārtu pārsvaru, bet kad 56. minūtē Aivis Jurdžs panāca 26:22, tad viesu cerības izglābties arī izdzisa. Pavisam Jurdža rēķinā 4 gūti vārti. Ģirts Lilienfelds rokas savainojuma dēļ vēl nespēlē.

Tagad Veclāras komanda turnīra tabulā ar 8 punktiem dala 12.-13. vietu, bet Aizenahas komanda ar 5 punktiem ieņem 16. vietu.