Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-17 handbolistēm pret Lielbritāniju pirmā uzvara Eiropas B divīzijā

Agris Suveizda

Latvijas U-17 handbolistēm pret Lielbritāniju pirmā uzvara Eiropas B divīzijā
Latvijas U17 meiteņu handbola izlase. Foto: EHF/handball.lv

LETA. Latvijas U-17 sieviešu handbola izlase pirmdien Turcijā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra trešajā mačā ar 40:29 (18:13) uzvarēja Lielbritāniju.

Elīza Bilkšte pretinieču vārtsardzi pārspēja 12 reizes, deviņus vārtus guva Loreta Kaupuža, bet Kristiāna Blažēvica izcēlās ar sešiem precīziem metieniem. Starp pretiniecēm rezultatīvākā ar astoņiem vārtiem bija Emma Džeina Tomana.

Sestdien latvietes A apakšgrupas pirmajā mačā ar rezultātu 30:55 piekāpās vienaudzēm no Austrijas, bet dienu vēlāk ar 23:40 zaudēja Itālijai. Eiropas čempionāta turpinājumā latvietes apakšgrupā ceturtdien tiksies arī Turciju.

Eiropas čempionātā sacenšas desmit komandas, kas sadalītas divās grupās, un, noslēdzoties grupu posmam, A un B grupas piektās vietas ieguvējas cīnīsies par devīto vietu, bet trešās un ceturtās vietas komandas tiksies starpposmā, kam sekos cīņa par piekto pozīciju, kamēr finālturnīram kvalificēsies divas labākās vienības no abām grupām.

Otrā apakšgrupā spēkus mēro Slovākija, Polija, Somija, Kosova un Bulgārija. Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrs Turcijā norisināsies līdz 13.augustam.

Latvijas sastāvs

vārtsardzes - Krista Kacina ("REIR/Dobeles SS"), Līva Krūmiņa (Skrīveru Sporta skola ), Anna Marija Pilāte (Salaspils Sporta skola);
kreisās ārējās spēlētājas - Kristiāna Blažēvica ("REIR/Dobeles SS"), Amanda Dūma (Jēkabpils Sporta skola);
kreisās malējās spēlētājas - Katrīna Koņušeka, ("REIR/Dobeles SS"), Evelīna Zvaigzne (Salaspils Sporta skola);
līnijas spēlētājas - Ance Grante, ("REIR/Dobeles SS"), Marta Batņa ("Latgols");
labās ārējās spēlētājas - Milana Naudiņa, ("REIR/Dobeles SS"), Kristiāna Ziediņa ("Latgols");
labās malējās spēlētājas - Inga Boroduļina, Loreta Kaupuža (abas - "Latgols");
saspēles vadītājas - Patrīcija Cibuļska ("Latgols"), Elīza Bilkšte ("REIR/Dobeles SS").

Izmantotie resursi:
LETA