Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Žoelle Gīzelere: "Mana prioritāte ir medicīna, handbols - aizraušanās"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Žoelle Gīzelere: "Mana prioritāte ir medicīna, handbols - aizraušanās"
Žoelle Gīzelere nenožēlo, ka spēlē handbolu Latvijā.

Latvijas labākie rokasbumbas spēlētāji cenšas tikt spēlēt ārzemēs un visiem nemaz neizdodas aizbraukt prom, bet te pēkšņi LSPA sieviešu komandā parādās handboliste no Vācijas - 20 gadus vecā Žoelle Gīzelere. Pagājušajā sezonā viņas rēķinā ir 10 spēles Maincas komandā 3. līgā, kur tā uzvarēja savā zonā un tagad sekmīgi spēlē Vācijas 2. bundeslīgā. Žoelle šosezon spēlē Latvijas virslīgā. Pareizāk - viņā Rīgā studē un LSPA komandā spēlē handbolu.

Latvijas virslīgas čempionātā Žoelle Gīzelere ir piedalījusies 11 spēlēs un guvusi 60 vārtus. LSPA komanda pirmā šosezon atņēma punktus (27:27) čempionēm Stopiņu NHK spēlētājām un Žoella tajā spēlē guva 5 vārtus. Jāņa Stradiņa Universitātē viņa studē medicīnu un studēs to vēl vienu gadu, tā ka arī nākamsezon brūnaicainā vāciete spēlēs LSPA komandā.

"Manā ģimenē visi spēlē handbolu... Tēvs tagad ir treneris, brālis spēlē Francijas 4. līgas komandā, arī māsa spēlē. Tā ka šajā sporta spēlē dzimtajā Maincā nonācu likumsakarīgi. Dzimtenē man nebija studiju vietas, radās iespēja studēt Stradiņa Universitātē Rīgā un tā es te nokļuvu," par sevi pastāstīja Žoelle. "Sāku meklēt, kur var spēlēt handbolu, devu ziņu par sevi un tā nonācu LSPA komandā. Spēlēt man tomēr gribas, kaut gan par profesionālu karjeru nedomāju - pirmajā vietā ir studijas un profesija, bet handbols ir kā aizraušanās. Vācijā, starp citu, komandās ir diezgan maz sieviešu spēlētāju handbolā, kas būtu pilnīgas profesionāles, pat Vācijas 1. bundeslīgā to nav daudz. Ar interneta starpniecību arī meklēju, kur šeit meitenes spēlē handbolu un kur es varētu spēlēt. Man svarīgi bija spēlēt Rīgas komandā, lai varu apvienot studijas ar treniņiem un spēlēšanu."
- Vai nav kaut nedaudz skumji, ka Maincas komanda tagad sekmīgi spēlē Vācijas 2. bundeslīgā (dala 5.-6. vietu turnīra tabulā - A.K.), bet jūs spēlējat Latvijas virslīgā?
- Nē, nav. Prieks, ka Maincas komandai tik labi iet. Es spēlēju jaunatnes komandā un pirmajā komandā, nav teikts, ka es tagad būtu pirmajā komandā 2. bundeslīgā. Ja būs iespējas, tad pēc atgriešanās Maincā mēģināšu tikt komandā atkal. Šosezon ļoti labi spēlē Maincas futbola klubs un sieviešu handbola komanda arī ir tam piederīga - arī tā ir 1.FSV "Mainz 05".
- Kāds ir jūsu priekštats par Latvijas sieviešu handbola virslīgu, kurā ir tikai amatieru komandas?
- Domāju, ka būs daudz sliktāk, kad internetā atradu, ka šeit ir tikai viena līga un tajā tikai sešas komandas. Skaidrs, ka šeit nav profesionālu spēlētāju, daudzās komandās ir tikai pavisam jaunas spēlētājas, taču daudzas no viņām ir perspektīvas un talantīgas spēlētājas. Tādas ir katrā komandā. Man patīk šeit spēlēt, kaut gan sākumā bija šaubas...
- LSPA komandas mērķis ir pirmā vieta?
- Jā, noteikti pirmā vieta. Nesen labi nospēlējām ar čempionēm. Galvenās spēles būs izslēgšanas turnīrā.

     [+] [-]

, 2013-03-08 11:46, pirms 12 gadiem
Ir Paula Stradiņa universitāte!!!