Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vācijas kausa finālčetriniekā - bez mūsējiem

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Vācijas kausa finālčetriniekā - bez mūsējiem
Evaram Klešnikam laba spēle pret Vācijas čempionu un Čempionu līgas uzvarētāju THW "Kiel", taču komandai - zaudējums.
Foto: gwd-minden.de

Diemžēl nevienai no Latvijas handbolistu pārstāvētajām komandām neizdevās tikt Vācijas kausa izcīņas finālčetriniekā. Trešdien zaudējumus 1/4 finālā piedzīvoja arī Evara Klešnika un Ģirta Lilienfelda pārstāvētās komandas.

GWD "Minden" savā laukumā tikās ar pašreizējo trofejas īpašnieku, Vācijas čempionu un 2012. gada Čempionu līgas uzvarētāju THW "Kiel", tā ka Evara Klešnika pārstāvētās komandas izredzes nemaz netika augstu vērtētas. Otrā puslaika sākumā Mindenas komanda no 11:14 (pirmais puslaiks) panāca 14:15, arī otrā puslaika vidū bija tikai 18:20, bet tad desmit minūšu laikā Ķīles handbolisti visu salika pa savām vietām - 24:19. Galarezultāts - 30:22. Priecē Evara Klešnika sniegums - viņa rēķinā 4 vārti.

Aizenahā pirms spēles ar MT "Melsungen" bija liela ažiotāža un lielas cerības, taču līdz pašām spēles beigām saglabājās tikai ažiotāža... Vācijas 1. bundeslīgas pašreiz 7. labākā komanda (pašreizējā vieta turnīra tabulā) tomēr izrādījās spēcīgāka par 2. bundeslīgas pašreiz 6. labāko komandu - 31:25 viesu labā. Mājinieki ne reizes nebija vadībā, pēc pārtraukuma (puslaiks - 14:18) viņi ne reizes tā arī netika tuvāk par "-4" un zaudēja likumsakarīgi. Tas noderēs. ThSV "Eisenach" tuvākajos gados cer atgriezties 1. bundeslīgā un spēle ar Melzungenas klubu uzskatāmi parādīja, kas vēl ir darāms, lai 1. bundeslīgā nekļūtu par "vienas dienas ciemiņu". Kāds interesants salīdzinājums - Melzungenas spēlētājiem kopā ir vairāk nekā 800 spēļu savu valstu izlašu rindās, bet Aizenahas handbolistiem - tikai 250 spēles. Melzungenas komandas budžets - 4 miljoni eiro, bet Aizenahai - knapi viens miljons eiro... Ģirta Lilienfelda rēķinā šajā spēlē vienu gūti vārti.

Finālčetriniekā 13. un 14. aprīlī Hamburgā spēlēs mājinieki HSV "Hamburg", SG "Flensburg-Handewitt", THW "Kiel" un MT "Melsungen". No minētā kvarteta komandām tikai Melzungena ne reizes nav bijusi Vācijas kausa ieguvēja. Ķīlei trofeju izdevās iegūt 8 reizes, SG "Flensburg-Handewitt" - 3 reizes un Hamburgai - divas reizes.