Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Čempiones sāk ar izglābšanos

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Čempiones sāk ar izglābšanos
Vārtsardzes Kleopatras Darlo lieliskais sniegums palīdzēja Francijas izlasei sākt Eiropas čempionātu ar uzvaru.

Pašreizējās Eiropas čempiones Francijas handbolistes pirmajā 2020. gada Eiropas čempionāta spēlē ar lielām pūlēm un tikai galotnē uzvarēja Melnkalnes izlasi, likumsakarīgu uzvaru guva mājinieces Dānijas handbolistes, bet pārsteidzošu uzvaru - Horvātija.

Titula īpašniece Francija spēles lielāko daļu bija iedzinējas lomā. Pirmajā puslaikā Melnkalnes izlasei (2012. gada Eiropas čempione) bija arī 5 vārtu pārsvars (20. minūtē - 9:4), bet pirmās 30 minūtes beidzās ar rezultātu 12:11 Melnkalnes meiteņu labā. Otrajā puslaikā viņas divreiz ieguva 3 vārtu pārsvaru (15:12 un 16:13), bet Francijas izlase pirmo reizi vadībā izvirzījās tikai 52. minūtē - 21:20.

Trīs minūtes un 9 sekundes pirms beigām francūzietēm jau bija 23:21 un vajadzēja izpildīt 7 m soda metienu, kas varēja pielikt punktu mačam, taču Greisa Zaadi trāpīja pa vārtu pārlikti. Pirmajā atbildes uzbrukumā pretinieces vēl vārtus neguva, taču tad Francijas izlase zaudēja bumbu un minūti un 32 sekundes pirms beigām Jeļena Despotoviča panāca 22:23. Francijai izglābties izdevās, bet Melnkalnei - neizdevās.

Tieši minūti pirms beigām Hlo Valentini panāca 24:22 un Bobanas Klikovacas gūtie vārti 16 sekundes pirms beigām vairs neko nevarēja glābt - 24:23 Francijas labā. Lielisku spēli otrajā puslaikā Francijas izlases vārtos demonstrēja Kleopatra Darlo - viņa atvairīja 35 procentus metienu, turklāt atvairīja bumbu tieši vissvarīgākajos brīžos un kļuva par Melnkalnes izlase lielāko klupšanas akmeni.

Šajā pašā A grupā mājinieces dānietes ar 30:23 pārspēja Slovēniju, toties C grupā pārsteidzošu uzvaru guva Horvātija, kas ar 24:22 pieveica Ungāriju. Horvātijas izlase zaudēja visas spēlēs iepriekšējos divos Eiropas čempionātos, savukārt Ungāriju tā nebija uzvarējusi kopš 2012. gada, bet tagad - uzvara jau pirmajā turnīra spēlē.

Arī šajā mačā viena no galvenajām varonēm bija vārtsardze - Horvātijas izlases vārtsardze Teja Pijeviča atvairīja 36 procentus metienu. Šāds pavērsiens rada papildus intrigu cīņā par pirmajām trim vietām C grupā, kurā vēl ir arī pasaules čempione Nīderlande un Serbija. Abu šo komandu spēle notiks sestdien, jo serbietes mājās aizkavēja karantīna un viņas vēlāk nekā citas komandas ieradās Dānijā.