Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Starts handbola virslīgai

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Starts handbola virslīgai
ASK-AB.LV komanda
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Sestdien ar spēlēm Rīgā un Dobelē sāksies Latvijas virslīgas čempionāts handbolā vīriešiem, kas jaunajā sezonā solās būt pēdējo gadu interesantākais.

Tam par iemeslu kalpo LSPA uzvara Rīgas čempionāta finālā pār ASK/AB.LV handbolistiem, sagādājot Andra Gulbja trenētajai komandai pirmo zaudējumu pret Latvijas klubiem pusotra gada laikā. Ilggadējie Latvijas čempioni ASK/AB.LV zaudējuši vairākus līderus Ģirtu Lilienfeldu un Edgaru Vadzīti, kamēr LSPA ir ievērojami pastiprinājusies - klāt nākuši Elvijs Borodovskis, Raimonds Trifanovs, Normunds Blome, Guntars Lejnieks, Ivars Lācis un Mārtiņš Kazinieks.

Galvenie favorīti uz godalgotajām vietām paliek tie paši, kas aizvadītajos gados, - ASK/AB.LV, Dobeles Tenax un LSPA. No cīņas par labāko četrinieku izstājusies RVR-Vangaži (pirms tam K-Rauta) komanda, kas zaudējusi vairākus komandas pamatsastāva spēlētājus. Tikmēr ielauzties labāko trijniekā varētu arī SK Latgols un Jūrmalas sports komandas, kas savas mājas zāles aizvadīs jaunās sporta hallēs.

Virslīgā šogad startu uzsāks desmit komandas. Spēcīgāko sabiedrībai pievienojušās HK S&A un Stopiņu NHK komandas, kas kopā ar Ogres SC, RTU un RVR-Vangaži handbolistiem cīnīsies, lai nepaliktu pēdējie. Desmitajai komandai ar pirmās līgas spēcīgāko komandu būs jāspēlē par palikšanu augstākajā līgā, bet devītajai vienībai sezona būs beigusies.

Pēc divu apļu turnīra astoņas labākās komandas iekļūs izslēgšanas kārtā. Pirmās divas vienības pa taisno iekļūs pusfinālā, trešā un ceturtā - ceturtdaļfinālā, bet 5. - 8. vieta - astotdaļfinālā.

Kalendārs

Sestdiena, 4. oktobris
RVR-Vangaži – Ogres SC pl. 13.30 NBS sporta zālē
ASK/AB.LV – HK S&A pl. 15.10 NBS sporta zālē
Dobeles Tenax – Stopiņu NHK pl. 14 Dobelē.
Svētdiena, 5 oktobris
LSPA – RTU pl. 11.30 NBS sporta zālē
ASK/AB.LV – Dobeles Tenax pl. 13.10 NBS sporta zālē
Ogres SC – Jūrmalas sports pl. 11 Ogrē

Izmantotie resursi:
hk-lspa.lv

  +2 [+] [-]

, 2008-10-04 12:45, pirms 16 gadiem
Šodien tenax manā acu priekšā saliks stopiņus!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-04 21:37, pirms 16 gadiem
Gulbim ar shaadu sastaavu buus gruuti
bet veiksmi Tev Andri