Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē notiks starptautiskais turnīrs handbolā sievietēm "Salaspils kauss"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nedēļas nogalē notiks starptautiskais turnīrs handbolā sievietēm "Salaspils kauss"
Foto: Latvijas Handbola federācija.

Šajā nedēļas nogalē, 7.-8. septembrī, Salaspils sporta namā tiks aizvadīts ikgadējais starptautiskais handbola turnīrs sieviešu komandām “Salaspils kauss 2024”, kas veltīts treneru Jūlijas Šamrickas un Ārona Galperina piemiņai.

Par vienu no handbola celmlaužiem Salaspilī var uzskatīt Āronu Galperinu, kurš pirms 48 gadiem uzsāka šo komandas sporta veida attīstību Salaspils novadā. Pats savulaik bijis vārtsargs, vēlāk darbojies kā treneris Salaspilī, strādājis arī Vācijā. Viņa vadībā Latvijas virslīgas čempionātā sievietēm “Salaspils” komanda ir izcīnījusi 3. vietu.

Savukārt Jūlija Šamricka savā karjerā piecas reizes izcīnījusi Latvijas čempiona titulu savā vecuma grupā. Spēlēja Latvijas izlasē, tika atzīta arī kā viena no labākajām spēlētājām. Pieaugušo konkurencē piedalījās arī Latvijas čempionāta virslīgas spēlēs, pārstāvot Salaspili un trenējoties pie Ārona Galperina.

“Pēc aktīvā sporta gaitām viņas sirds piederēja handbolam un tā attīstībai. To mēs redzējām ik dienu, arī tad, kad viņu bija skārusi nopietna slimība. Jūlija trenēja gan jaunās meitenes, gan arī Salaspils virslīgas komandu, kuras, savukārt, Jūlijas pēdējā dzīves dienā virslīgas čempionātā izcīnīja sudraba godalgas. Pašlaik tas ir arī augstākais sasniegums Latvijas čempionātā sievietēm,” stāsta Salaspils sporta skolas direktore, daudzkārtējā Latvijas čempione vieglatlētikā, Sidnejas olimpisko spēļu dalībniece un ļoti ātrā sprintere Anita Trumpe. “Ceram, ka šo abu mūsu izcilo un mīļo treneru degsme, ieguldītie līdzekļi handbola attīstībā turpināsies ar jauniem sasniegumiem Latvijas čempionātos un virslīgas spēlēs!”

Šogad turnīrā piedalīsies Latvijas komandas “Salaspils SS”, “REIR/Dobele SS” un “Jēkabpils SS”, Igaunijas čempione “Aruküla/Mistra” un Lietuvas pilsētas Panevēžas vienība “HC Kova”.

Pagājušajā gadā uzvarēja Lietuvas čempiones “HC Garliava”, bet trijniekā iekļuva un attiecīgi otro un trešo vietu izcīnīja salaspilietes un jēkabpilietes.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija