Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Blūms un Lībergs turpina uzvarēt, Šteins maina klubu, Krištopāns neglābj no "vēsturiska zaudējuma"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Blūms un Lībergs turpina uzvarēt, Šteins maina klubu, Krištopāns neglābj no "vēsturiska zaudējuma"
Raimonds Šteins debitēja Ašerslēbenas komandā. Ar viņa palīdzību "Aligatori" cer saglabāt vietu Vācijas handbola 3. līgā.
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Interesantiem notikumiem bagāta nedēļas nogale bija ārzemēs spēlējošiem Latvijas handbolistiem. Vācijas 3. līgā sekmīgi turpina spēlēt Ērika Blūma un Mārtiņa Līberga pārstāvētie klubi, bet jaunā komandā debitējis vārtsargs Raimonds Šteins. Savukārt Austrijas kausa izcīņas finālčetriniekā iekļuva tikai viens "mūsu klubs", bet Slovakijā pārtrūka Prešovas "Tatran" nezaudēto spēļu sērija.

Austrijas kausa izcīņas finālčetriniekā iekļuva pašreizējais čempions "Alpla HC Hard", kas 1/4 finālā ar 32:27 pārspēja "Union Loeben" komandu. Jānis Glušaks nespēlēja elkoņa traumas dēļ un tuvākajā laikā viņa atgriešanās laukumā diemžēl nav paredzama. Turpretī Jāņa Pavloviča pārstāvētais "West Wien" ar 19:21 zaudēja Švacā un finālčetriniekā netika. Pavloviča rēķinā 3 gūti vārti.

Slovakijas virslīgas čempionātā jeb tagadējā "Tipos Extraliga" čempionātā Prešovas "Tatran" nebija zaudējis 40 (!) spēles pēc kārtas. "Vēsturisko zaudējumu" čempioni piedzīvoja Hlohovecā - 33:34. Sešas minūtes pirms mača beigām mājinieki bija vadībā ar 33:28, tomēr "Tatran" gandrīz izglāba maču. Laukuma saimniekiem veiksmīgi izdevās nosegt Daini Krištopānu (3 vārti), kas arī bija viens no panākuma iemesliem. Turnīra tabulā "Tatran" gan joprojām ir pārliecinoši pirmais - tuvākā sekotāja Hlohovecas komanda atpaliek par 8 punktiem.

Vācijas 3. līgā turpinās mūsu handbolistu pārstāvēto klubu veiksmīgās spēļu sērijas Rietumu zonā. Jau 8. uzvaru pāc kārtas guva Ērika Blūma pārstāvētais VfL "Edewecht", kas savā laukumā ar 28:24 pārspēja Hāgenas VfL "Eintracht". Blūmam 3 vārti. Savukārt Mārtiņa Līberga pārstāvētais HSG "Varel" arī nezaudē jau 8. spēli pēc kārtas (6 uzvaras un 2 neizšķirti) un tam tagad ir tikai viens zaudējums pēdējās 15 (!) spēlēs - šoreiz 28:28 viesos pret VfL "Gummersbach" otro komandu. Turklāt mājinieki neizšķirtu panāca tikai 9 sekundes pirms beigām... Lībergam gūtu vārtu nav.
Turnīra tabulā Edevehtas komanda ieņem dalītu 2. un 3. vietu, tikai par 2 punktiem atpalikdama no līdera "Leichtlinger TV". Farelas klubs ieņem dalītu 6. un 7. vietu, bet no līdera atpaliek par 7 punktiem.
Vārtsargs Raimonds Šteins pēc abpusējas vienošanās šķīries no Koburgas komandas un jau debitēja tajā pašā Austrumu zonā spēlējošanā Ašerslēbenas HC "Alligators". Debijas mačā zaudējums savā laukumā pret līderi DJK "Rimpar Wolfe". Margota Valkovska pārtāvētais HSC "Bad Neustadt" savā laukumā ar 28:22 pārspēja SV "Anhalt Bernburg" (Valkovskim 5 vārti), bet Armanda Uščina pārstāvētais "Dessau/Rosslauer HV" viesos zaudēja ESV "Lokomotive Pirna" - 23:25 (arī Uščinam 5 vārti).
Turnīra tabulā Badnoištates komanda dala 2. un 3. vietu (līdz līderim 6 punkti), Desavas komanda ieņem 9. vietu, bet jaunais Šteina klubs cīnās pa palikšanu 3. līgā - pašreiz tas ieņem 14. vietu un no glābiņa (12. un 13. vietas) to šķir 3 punkti.
Ziemeļu zonā Māra Veršakogva un vārtsarga Artūra Kuģa pārstāvētais SV "Beckdorf' ar 38:35 pārspēja Štrālzundes komandu. Veršakovam 8/3 vārti. Savukārt trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja cita vārtsarga Edgara Kukšas un Rolanda Ivanova pārstāvētā Fredenbekas komanda - 34:37 viesos pret HSG "Lemgo" otro komandu. Ivanovs atkal nespēlēja.
Turnīra tabulā Bekdorfa atrodas 6. vietā, taču tikai par 3 punktiem atpaliek no līdera Berlīnes "Fuchse II" un tikai par 2 punktiem no Potsdamas komandas, kas pašreiz ir potenciālākā uzvarētāja ziemeļos (1. bundeslīgas klubu otrās komandas 2. bundeslīgā neiekļūst). Fredenbeka atrodas 14. vietā, kas jau ir aiz izkrišanas robežas. Līdz 13. vietai - tikai viens punkts.