Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbolistēm pieci zaudējumi Zviedrijā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Handbolistēm pieci zaudējumi Zviedrijā
Linda Brikmane
Foto: Ritvars Raits, ogresvestis.lv

Latvijas U-18 izlases handbolistes piedzīvojušas piecus zaudējumus Eiropas atklātā čempionāta priekšsacīkstēs, piekāpjoties Rumānijas, Spānijas, Izraēlas, Bulgārijas un Šveices izlasēm.

Priekšsacīkšu A grupas pirmajā spēlē Latvijas jaunās handbolistes ar 10:28 (5:12) piekāpās rumānietēm. Latvijas labā 5 vārtus guva Brikmane, 3 vārtus – Kļaviņa, bet pa vieniem vārtiem – Ariņa un Iļuhina.

Nākošajā spēlē Latvijas U-18 izlase ar 17:23 (8:13) zaudēja Spānijas vienaudzēm. Latvijas labā šajā spēlē Kļaviņa guva 5 vārtus, Matisāne – 4 vārtus, Milisjunaite un Seržante – pa 2 vārtiem, Audere, Brikmane, Iļuhina un Slubčenko – pa vieniem vārtiem.

Trešajā spēlē Latvijas handbolistes ar 16:19 (8:8) piekāpās Izraēlai. Latvijas labā 8 vārtus guva Silvija Kļaviņa, 3 vārtus – Linda Brikmane, pa 2 vārtiem Alīna Milišjunaite un Elza Seržante, bet 1 vārtus – Inese Šļubčenko.

Pēc tam nākamajā spēlē Latvijas izlase ar 13:25 (5:12) zaudēja arī Bulgārijai. Šajā spēlē Latvijai pa 3 vārtiem guva Silvija Kļaviņa un Elza Seržante, pa 2 vārtiem – Līga Korne un Alīna Milišjunaite, bet pa 1 vārtiem – Natālija Iļuhina, Inese Šļubčenko un Vilma Matisāne.

Trešdienas vakarā Latvijas U-18 izlase piedzīvoja zaudējumu arī priekšsacīkšu pēdējā spēlē ar Šveici - 10:18 (5:9). Latvijai šajā spēlē pa 3 vartiem guva Silvija Kļaviņa un Vilma Matisāne, pa 2 vārtiem - Linda Brikmane un Natālija Iļuhina.

Latvijas handbolistes A apakšgrupā palika pēdējā, sestajā vietā, un tagad turpinās spēlēt par 17. - 22.vietu.

Pēc priekšsacīkstēm četru grupu divas labākās komandas turpinās cīņas par medaļām otrā posma grupu sacensībās. Pārējo vietu ieguvējas arī veidos grupas, bet cīnīsies augstākais par devīto vietu. Pēc otra posma grupu turnīra, atkarībā no ieņemtas vietas, tiks aizvadītas jau spēles par konkrētām vietām.

Turnīrs Gēteborgā risināsies līdz 5.jūlijam, kopumā katra no 22 komandām aizvadīs astoņas spēles. Priekšsacīkstēs spēles rit 2x20 minūtēm, bet grupu turnīra otrajā posmā un izšķirošajās spēlēs – 2x25 minūtēm.

Latvijas U-18 izlases sastāvs: Silvija Kļaviņa, Vilma Matisāne, Alīna Milišjunaite, Elza Seržante, Arta Audere, Linda Brikmane, Natālija Iļuhina, Inese Šļubčenko, Maija Āriņa, Anna Baikova, Kristīne Kirejeva, Līga Korne, Lita Lisovska, Velta Vuškāne.
Galvenā trenere – Ginta Ozoliņa, trenere – Lidija Čerņavska, ārsts - Andris Ronis, delegācijas vadītāja - Vita Brikmane.

Izmantotie resursi:
handball.lv