Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Lībergs atgriežas Vācijā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Mārtiņš Lībergs atgriežas Vācijā
Mārtiņš Lībergs
Foto: Romualds Vambuts, sportacentrs.com

Latvijas handbolists Mārtiņš Lībergs pēc pussezonas pavadīšanas Baltkrievijas spēcīgākajā klubā Minskas "Dinamo" atkal trenējas Vācijā.

Šo sezonu Mārtiņš Lībergs iesāka Baltkrievijas čempionvienībā Minskas "Dinamo". Sākotnēji klubs mūsu handbolistam uzticējās - ļāva daudz spēlēt uzbrukumā un aizsardzībā, taču ar laiku latvieša loma komandā strauji mainījās. Sākoties sezonai, lielāko daļu spēles Lībergs pavadīja nevis laukumā, bet gan sēžot uz rezervistu soliņa, līdz sezonas vidū ar Mārtiņa klubs līgumu lauza.

Stresa iespaidā radās dažādas problēmas un tām tika meklēti dažādi neadekvāti risinājumi, kam sekoja arī Latvijas valstsvienības pamešana. Joprojām Latvijas handbolistam nav izmaksāta visa alga, ko nopelnīja "Dinamo" vienība, tāpēc daudz laika Lībergs pavada dažādās tiesas instancēs. Nepietiek, ka komanda ar spēlētāju nav līdz galam sakārtojusi visas finansiālās saistības, 29 gadus vecais handbolists joprojām nav saņēmis brīvlaišanas vēstuli, lai varētu spēlēt citā komandām.

Jau vairākas nedēļas Lībergs trenējas Vācijas reģionālās līgas ziemeļu zonas līdervienībā "HC Aschersleben Aligators", kas nākamsezon grib iekļūt Vācijas 2. bundeslīgā un ar mūsu spēlētāju gatavojas pastiprināt sastāvu. Klubs cer, ka Mārtiņš varēs komandai (īpaši aizsardzībā) palīdzēt jau šosezon, taču līgums netiks parakstīts, kamēr netiks saņemtas brīvlaišanas vēstule no Baltkrievijas. Jaunajā komandā Latvijas handbolists jūtas ļoti labi: "Iepriekš tik labi jutos vienīgi Desavas komandā."

Atgādinām, ka no 2005. līdz 2008. gadam Mārtiņš spēlēja Vācijas 2. bundeslīgas komandā "Dessau-Roßlauer HV", bet pēc tam sezonu spēlēja Vācijas 1. bundeslīgas komandā "Stralsunder HV".