Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas un Baltkrievijas spēle Valmierā notiks, par sastāvu skaidrības vēl nav

Agris Suveizda

Latvijas un Baltkrievijas spēle Valmierā notiks, par sastāvu skaidrības vēl nav
Dainis Krištopāns. Foto: Axel Heimken / kolektiffimages, men2020.ehf-euro.com

Latvijas Handbola federācija saņēmusi vēstuli no Eiropas Handbola federācijas ar apstiprinājumu, ka sestdien Valmierā paredzētajai spēlei ir jānotiek, kā plānots, portālam Sportacentrs.com atklāja federācijas izpilddirektors un izlases direktors Arvis Juzups.

Latvijas Handbola federācija pandēmijas radīto ceļošanas ierobežojumu dēļ lūdza pārcelt abas šomēnes paredzētās spēles Eiropas čempionāta atlasē pret Norvēģiju un Baltkrieviju. Ja izbraukuma spēle Norvēģijā, tāpat kā otra mūsu grupas pirmās kārtas spēle starp Baltkrieviju un Itāliju, tika pārceltas uz nenoteiktu laiku, otrās kārtas mači Itālijā un Latvijā ir atstāti spēkā. Eiropas Handbola federācija šādu lēmumu skaidrojusi ar to, ka Latvijas valdības noteiktie epidemioloģiskie ierobežojumi netraucē cīņas norisei Valmierā.

"Spēle gan notiks bez skatītājiem," sacīja Juzups. "Tas daļēji bija arī mūsu lēmums, jo, ņemot vērā nepieciešamo sanitāro reglamentu, šādi būtu iespējams drošāk rīkot spēli un ievērot visas vajadzīgās prasības." Šovakar varētu tikt paziņots sastāvs spēlei pret Baltkrieviju, tomēr Juzups bilda, ka tas visdrīzāk būs paplašinātais saraksts ar 21-22 spēlētājiem, nevis 16, kas būs maksimālais spēlei piesakāmais spēlētāju skaits. Vēl nav pilnas skaidrības par tiem spēlētājiem, kuri varēs ierasties uz izlasi, un paplašinātajā sarakstā visdrīzāk varētu tikt iekļauti 5-6 ārzemju klubu spēlētāji.

"Par Daini Krištopānu pagaidām pilnīgas skaidrības vēl nav. Arī mums viņa pievienošanās, protams, ir viena no prioritātēm, bet Dainis pašlaik ar ģimeni atrodas Slovākijā un gala lēmumu pieņems kopā ar ģimeni. Noteikti nebūs [Vācijas 2. Bundeslīgas spēlētāja] Aivja Jurdža, kuram ir savainojums. Baltijas līgas spēlē pret "Kehra" cirksni savainoja Egīls Politers, tajā pašā mačā potītes savainojumā iedzīvojās Andis Ērmanis, par kura gatavību pagaidām nav skaidrības," atklāja Juzups. "Par baltkrievu sastāvu drošas informācijas nav. Iespējams, viņi spēlē spēlītes, jo mums saka, ka visi leģionāri būs ierindā, taču baltkrievu mediju ziņas vēsta, ka sastāvu varētu veidot galvenokārt vietējo vadošo klubu handbolisti." Spēlei drīkstēs pieteikt tikai tos spēlētājus, kuriem būs negatīvas Covid-19 analīzes. Tiesnešu brigāde būs no Lietuvas. Atgādinām, ka nopietns savainojums ir arī Austrim Tuminskim, kurš oktobra vidū tika iekļauts 35 spēlētāju paplašinātajā sarakstā.

Svētdien mājas spēle jāaizvada arī Igaunijas izlasei, kurai paredzēts uzņemt Vācijas valstsvienību. Igaunijas sabiedriskais medijs informē, ka Igaunijas Kultūras ministrija atteikusi Vācijas lūgumam izlasei piešķirt izņēmuma statusu, lai nebūtu jāveic Covid-19 pārbaudes Igaunijas teritorijā, bet varētu to darīt Vācijā un ar līgumreisu ielidot vēlāk - spēles dienā. Pārāk ilga uzturēšanās Igaunijas teritorijā Vācijas komandai var draudēt ar 14 dienu pašizolāciju atgriežoties, kas savukārt nozīmētu piespiedu dīkstāvi Vācijas Bundeslīgā.

Latvijas rokasbumbas izlasei kvalifikāciju vajadzēja uzsākt parīt Norvēģijā, bet pagaidām nav zināms, uz kuru datumu šī spēle varētu tikt pārcelta. Finālturnīram kvalificēsies katras grupas divas labākās vienības, kā arī četras no astoņām trešās vietas ieguvējām.

Izmantotie resursi:
https://news.err.ee/1154016/german-...