Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Portugāles handbolisti uzvar Dohā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Portugāles handbolisti uzvar Dohā
Latvijas handbolisti cīnās ar Portugāli
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Arī otri Latvijas valstsvienības pretinieki 2011. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, Portugāles handbolisti, aizvadījuši sešu komandu pārbaudes turnīru Dohā, izcīnot uzvaru.

Divās apakšgrupas spēlēs portugāļi cīnījās ar mainīgām sekmēm. Pirmajā mačā mūsu pretinieki ar 38:28 (19:12) pieveica Francijas D1 līgas (pirmā pēc spēka) klubu "US Ivry", bet otrā dienā ar 19:22 (9:12) piekāpās Čehijas izlasei.

Pēc tam finālā, kurā mūsu pretinieki iekļuva pateicoties Francijas kluba panākumuma pār čehiem ar 30:24, Portugāles izlase ar 29:22 pieveica Ēģiptes izlasi.

"Esmu apmierināts ar darbu visa turnīra garumā," pēc uzvaras finālā secināja Portugāles izlases galvenais treneris Mets Olsons. "Mēs slikti nospēlējām 15 minūtes pret čehiem, tomēr nepadevāmies un cīnījāmies līdz galam. Jāatzīmē, ka pirms turnīra izlase aizvadīja tikai divus treniņus Portugālē un divus Dohā. Ar spēlētājiem nebiju ticies jau ļoti sen, tāpēc vēl daudz jāstrādā gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Lai vai kā, mūsu mērķis bija uzvarēt turnīrā, un mēs to paveicām."

Atgādinām, ka 2011. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase nākamā gada 15. un 16. janvārī Luksemburgā tiksies ar Luksemburgas un Portugāles izlasēm. Finālturnīrā iekļūs tikai grupas uzvarētāja.

Kopvērtējums

1. Portugāle
2. Ēģipte
3. Čehija
4. Katāra
5. US Ivry (Francija)
6. Itālija

Izmantotie resursi:
fpa.pt