Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Gatavojoties LČ handbolā, salaspilietes dosies cīņā pēc kausa starptautiskā pārbaudes turnīrā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Gatavojoties LČ handbolā, salaspilietes dosies cīņā pēc kausa starptautiskā pārbaudes turnīrā
Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.

Latvijas čempionāta sieviešu virslīgas komanda “Salaspils SS” iepriekšējā sezonā sasniedza fināla četrinieku, tomēr nespējot pārspēt pusfināla pretinieci “Jēkabpils SS”, sezonu noslēdza kā ceturtās labākās. Šosezon komandai mērķis kāpt uz goda pjedestāla.

Sieviešu virslīgas komandas “Salaspils SS” galvenais treneris Niks Remess iepriekšējo sezonu raksturo kā saraustītu un viļņveidīgu, kam par iemeslu bijusi komandas nespēja saprasties un atrast īsto spēles stilu: “Jāstrādā pie komandas mikroklimata, saliedētības. Tikai ar kopēju komandas garu un darbu, var sasniegt izvirzītos mērķus. Jāpilnveido pamatlietas, lai varētu spēlēt ātrāku un kvalitatīvāku handbolu!”

2023. / 2024. gada sezonā komanda izvirzījusi sev mērķi tiekties tālāk par vārdiem un kā minimus, ņemot vērā čempionāta izspēles kārtību, sasniegt TOP 3. Šajā sezonā Salaspils sieviešu komandas rindās redzēsim Vaiņodes handbola audzēkni Eniju Lindeni, kura iepriekšējā sezonā spēlēja LSPA komandas sastāvā. Citādi komandā izmaiņu nav.

No jūnija vidus līdz augusta sākumam komanda bija devusies pelnītā atpūtā no handbola. Salaspilietes gatavoties jaunajai sezonai sāka augusta sākumā, treniņos ar vispārējās fiziskās sagatavotības treneri. Jaunās sporta skolas meitenes augusta vidū aizvadīja arī nedēļu ilgu treniņnometni. Savukārt augusta beigās komanda jau uzsākusi darboties zālē un ar bumbām.

Šajā nedēļas nogalē, 2.-3. septembrī Salaspilī norisināsies starptautiskais handbola turnīrs “Salaspils kauss 2023”, kur piedalīsies komandas no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Latviju turnīrā pārstāvēs ne vien Salaspils dāmas, bet arī iepriekšējās sezonas finālistes “SK Latgols” un “Jēkabpils SS”. Cīņā par kausu dosies arī “HC Garliava” komanda no Lietuvas un “Arukula/Mistra” no Igaunijas.

Komandas sastāvs: Dace Potapova, Anastasija Agarkova, Frīda Binduka, Linda Borisanova, Patrīcija Elizabete Prūse, Renāte Salmane, Nataļja Kozlova, Katrīna Kozloviča, Paula Marta Alksne, Evelīna Zvaigzne, Sofia Obertasa, Gunta Trubače, Anna Marija Pilāte, Nadežda Bogačenkova, Viktorija Petrova, Amanda Brokāne, Daniela Kalva, Veronika Plotņikova, Enija Lindene. Galvenais treneris: Niks Remess.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija