Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Normunds Blome:"Viens no galvenajiem mērķiem - kvalitatīva jauniešu čempionāta izveide"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ir apritējis teju gads, kopš Latvijas handbola federācijā notika pārmaiņas, ir apritējis gandrīz gads, kopš Normunds Blome stājās Latvijas handbola federācijas ģenerālsekretāra amatā. Tas bija izaicinājums gan viņam pašam, gan viņa komandai LHF, tas bija aktīva darba un jaunu mērķu pilns. Latvijas handbola federācija aicināja Normundu Blomi uz nelielu sarunu, lai uzzinātu par federācijas darbu, plāniem un gaidāmajiem notikumiem handbola dzīvē. Piedāvājam to arī sportacentrs.com lasītājiem.

Pašreiz aktīvs darbs notiek pie izlašu piramīdas izveides un veiksmīgas darbības, sākot no U15 līdz pieaugušo izlasēm gan sievietēm, gan vīriešiem. "Kā lielisku piemēru redzu U15 izlasi, kurai šovasar tiek plānotas 2-3 treniņnometnes, kurās piedalīsies apmēram 75 spēlētāji. No šiem spēlētājiem tiks izveidots izlases kodols un šī komanda startēs un iegūs pieredzi Latvijas čempionāta 1. līgā. Šobrīd viena no jomām, kur tiek ieguldīts visvairāk līdzekļu, ir izlašu sistēma, lai pēc 2-4 gadiem pieaugušo izlasēs būtu spēlētāju konkurence," saka Normunds Blome.
Taujāts par federācijas finansēm, ģenerālsekretārs atzīst: "Stājoties amatā biju par šo jomu bažīgs, taču Latvijas handbola federācijai ir izdevies sakārtot ne tikai organizatoriskos un komunikācijas jautājumus, bet arī finansiālo pusi. Protams, darba un ideju vēl ir daudz, bet pēc ilgāka pārtraukuma un vadības nomaiņas handbola federācijas budžets ir ar plus zīmi. Ir nokārtotas finanšu saistības un atskaites ar valsts institūcijām. Ienāk gan reklāmas nauda, gan ziedojumi, gan no sadarbības ar pašavldībām, strādājam ar naudas plūsmu, kura iepriekš nebija tik caurspīdīga."
Šī vasara handbola federācijai ieplānota gana darbīga - sākot ar atjaunotās sieviešu izlases startu Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs un beidzot ar gatavošanos jaunajai sezonai, kura, cerams, varēs atsākties bez jebkādiem ierobežojumiem. Tāpat plānoti divi kongresi - statūtu maiņa un handbola federācijas prezidenta vēlēšanas. Šovasar plānots arī pludmales handbola čempionāts, uz kura pamata tiks veidotas gan sieviešu, gan vīriešu pludmales handbola izlases. Šo izlašu mērķis ir startēt 2022. gada Eiropas olimpiskajās spēlēs. Šajā vasarā viens no nozīmīgākajiem notikumiem ir Latvijai dotā iespēja rīkot B divīzijas Eiropas čempionātu U19 puišu izlasēm.
Par vienu no galvenajiem un svarīgākajiem uzdevumiem Normunds Blome uzskata ne tikai izlašu sistēmas sakārtošanu, bet arī kvalitatīva jaunatnes čempionāta izveidi: "Vissvarīgāk ir sagatavot un plānot kvalitatīvu jaunatnes čempionātu. Ir domas un idejas, kā palielināt spēļu skaitu. Vēlamies, lai bērniem spēles nav tikai ķeksīša pēc, bet, lai spēles ir svētki. Tas ir viens no lielākajiem izaicinājumiem pēc šī dīkstāves posma, kurā bērni ir bijuši mazaktīvi, nav vairs treniņu un sacensību režīmā. Tomēr, par spīti sarežģītajai situācijai, handbola federācijas vārdā vēlos teikt lielu paldies visām jaunatnes sporta skolām un klubiem, bet jo īpaši treneriem, kuri, par spīti ierobežojumiem, turpināja darboties ar bērniem gan attālināti, gan sniegā un lietū."
Par lielākajām problēmām federācijas darbā ģenerālsekretārs izsakās īsi: "Laika trūkums! Mums ir idejas, enerģija, vēlme un entuziasms, bet visam nepietiek laika. Tomēr, par spīti tam, ka ka par handbolu un handbola federācijas vadības maiņu, pēdējā laikā ir bijušas gan negatīvas publikācijas, gan dažādas spekulācijas, mēs soli pa solim ejam uz priekšu. Un iesim uz priekšu. Sadarbojoties ar klubiem, sporta skolām, handbola fanātiem, ar visiem, kuriem nav vienaldzīga šī spēle. Mums ir viens mērķis - sakārtot un attīstīt Latvijas handbolu."
Latvijas handbola federācija