Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dobeles "Tenax" uzvar Viļņā, tomēr izstājas Baltijas līgas ceturtdaļfinālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Dobeles "Tenax" uzvar Viļņā, tomēr izstājas Baltijas līgas ceturtdaļfinālā
Dobeles "Tenax" handbolists Ņikita Pančenko. Foto: Dobeles Tenax

Baltijas handbola līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlē Latvijas čempionvienība Dobeles "Tenax" izbraukumā Viļņā ar 37:35 pārspēja turienes klubu "Šviesa", tomēr divu spēļu summā dobelniekiem nācās piekāpties ar rezultātu 64:67.

Līdzīgi kā ceturtdaļfināla pirmajā cīņā, arī šodien "Šviesa" krietni labāk uzsāka spēli, līdz desmitajai minūtei iegūstot 8:3 vadību. Turpinājumā "Tenax" handbolistiem nācās patērēt daudz spēku, lai atspēlētos. Viesiem atgūt līdzsvaru uz tablo izdevās vien 37. minūtē, kad Antons Šuleiko panāca 20:20.

Atlikušajā laikā komandas apmainījās ar vadības grožiem, spēles pēdējo divarpus minūšu laikā Emīlam Kurzemniekam gūstot četrus vārtus pēc kārtas, kas "Tenax" ļāva uzvarēt cīņā, taču ar to nebija pietiekami, lai Dobeles vienība triumfētu arī summā.

"Tenax" rindās ar desmit precīziem metieniem rezultatīvākais bija Oskars Arājs. Astoņus no deviņiem metieniem realizēja Nils Kreicbergs, sešus vārtus guva Kurzemnieks, savukārt piecas reizes izcēlās Ņikita Pančenko.

Turpinājumā "Tenax" paredzēta dalība Latvijas "SynotTip" Virslīgas ceturtdaļfinālā, kur dobelnieki eksaminēs Virslīgas otrā posma B grupas uzvarētāju. Pašreiz B grupas priekšgalā pārliecinoši atrodas "Salaspils".

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/calendar/7343