Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Austris Tuminskis: "Čempions esmu, tagad ceru atkal aizbraukt... "

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Austris Tuminskis: "Čempions esmu, tagad ceru atkal aizbraukt... "
Austris Tuminskis pirmo reizi kļuva par Latvijas čempionu un tagad atkal cer aizbraukt uz kādu labu ārzemju klubu.

Daudzi bija pārliecināti, ka Austris Tuminskis tikai iesāks aizvadīto handbola sezonu Latvijā, bet pēc tam dosies uz kādu ārzemju klubu - pirms tam viņš bija aizvadījis divas labas sezonas (īpaši otro) SC "Horta" rindās Portugālē, viņam bija labas spēles Latvijas izlases rindās, tā ka tas ir tikai laika jautājums. Taču Austris aizvadīja visu sezonu dzimtās Ludzas komandā SK "Latgols" un pirmo reizi kļuva tās sastāvā par Latvijas čempionu.

Lieki teikt, cik liela bija Austra Tuminska loma ludzāniešu komandā. Visā čempionātā viņš guva 186/46 vārtus. Rezultatīvākais. Finālspēļu sērijā ar Dobeles TENAX viņa rēķinā 46/25 vārti. Rezultatīvākais. Tieši abās izšķirīgajās spēlēs, kurā titula īpašniekiem vairs nebija, kur atkāpties, Tuminskis vislabāk apliecināja savu lomu - attiecīgi 12/6 un 11/4 gūti vārti. Taču katrai medaļai, kā mēdz teikt, ir arī otra puse...

"Man bija ļoti liels stimuls pirmo reizi pašam kļūt par čempionu un palīdzēt noturēt titulu komandai. Prieks, ka izdevās, taču - no otras puses - gan es pats jūtu, gan citi no malas redz, ka spēlēšanas ziņā esmu gājis uz leju, ka neesmu tāds, kāds biju, kad atbraucu no Portugāles. Īpaši tas izpaudās spēlēs Latvijas izlasē. Portugālē tomēr ir augstāks virslīgas līmenis, spēcīgākas komandas un ir liela konkurence jau treniņos, kas līdz ar to rada pavisam citu atdevi treniņos" atzīst Austris. "Pats labi apzinos, ka esmu sācis spēlēt sliktāk un tāpēc ceru, ka izdosies atkal aizbraukt uz kādu profesionālu ārzemju klubu."
- Portugāļi tev pēc tik labas sezonas nepiedāvāja palikt?
- Piedāvāja, taču kaut kā neparasti... Komandai bieži tika aizturēta alga, solīja, ka viss būs kārtībā, sauca atpakaļ un pat piekrita maniem nosacījumiem. Tūliņ sūtīs man lidmašīnas biļeti, lai tik lidoju atpakaļ. Kā nesūtīja, tā nesūtīja. Katru dienu vairākas reizes gāju pie datora - varbūt beidzot atsūtīja, bet tad man vienkārši apnika gaidīt. Atmetu ar roku. Sezonas laikā arī bija interese no ārzemju komandām - no Brestas, no Skopjes, uz Šveici un Poliju biju pat aizbraucis atrādīties, taču katru reizi kaut kas līdz galam nesanāca. Polijā varēja palikt, taču aizdomīgi bija tas, ka līdz sezonas beigām man vajadzētu spēlēt gandrīz tāpat, bet tad - ja būšu iepatiecies trenerim - man dos pilnvērtīgu līgumu. Negribējās būt piemānītam. Aģenti meklē variantus un ceru, ka šovasar izdosies aizbraukt. Man ir tikai 23 gadi, vēl nekas nav nokavēts, lai trenētos un spēlētu handbolu profesionālā līmenī.

Cerams, ka tikt pie laba līguma kādā arzmeju komandā Austrim Tuminskim palīdzēs arī spēles Latvijas izlasē Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā - 12. jūnijā Dobelē ar Ungāriju un 15. jūnijā Horvātijā. Kamēr Latvijas virslīgas labāko komandu līmenis tikai pamazām sāk celties, tikmēr izlasei nāks tikai par labu, ja vēl viens tās spēlētājs būs laba līmeņa profesionālā komandā un spēcīgā handbola līgā.

     [+] [-]

, 2013-06-01 12:33, pirms 11 gadiem
Toties kāds skandāls būtu, ja Latgols ar Tuminski neuzvarētu Latvijas čempionātā. Un ne jau rezultatīvākais vienmēr nozīmē labākais... kāds uz klavierēm spēlē, bet kādam tās klavieres ir arī jānes. Jebkurā gadījumā novēlu Austrim tikt spēcīgākā līgā, jo dzimtajā klubā atgriezties un spēlēt par pliku paldies viņš varēs vienmēr.